Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Miercuri 08 Aprilie 2020 - 5756 vizitatori azi
APIA elibereaza adeverinte pentru cei care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza beneficiarii pentru ajutoarele nationale tranzitorii (ANT) in sectorul zootehnic, la specia ovine - caprine, ca elibereaza adeverinte pentru cei care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente, de la bancile care au incheiat conventii cu Agentia. Creditele ofera producatorilor agricoli posibilitatea utilizarii de resurse financiare, necesare activitatilor curente, pana la efectuarea, de catre APIA, a platii primelor pe exploatatie si pe cap de animal la care sunt indreptatiti potrivit prevederilor legale.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN -  SA (FGCR) si Fondul National de Garantare a Creditului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii IFN -  SA (FNGCIMM) garanteaza maxim 80% din valoarea creditelor acordate de banci fermierilor.

Toate conventiile incheiate intre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura - Banca si FGCR/FNGCIMM vor fi postate pe site-ul APIA la adresa: www.apia.org.ro.

Potrivit conventiilor, la solicitarea scrisa a fermierului, APIA elibereaza o adeverinta de inregistrare a fermierului prin care confirma ca beneficiarul a depus cererea de plata pentru ANT, sectorul zootehnic la specia ovine - caprine, pentru anul 2014, ca s-au efectuat verificarile privind datele din cererea de solicitare a ANT pana la data emiterii adeverintei, conform reglementarilor in vigoare, precum si numarul de animale solicitate pentru prima pe cap de animal.

De asemenea, in adeverinta se precizeaza ca beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plata la data emiterii adeverintei si ca beneficiarul a atasat cererii toate documentele prevazute de legislatia in vigoare

Conform Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 1472/30.09.2014, suma cuvenita pentru beneficiarii de ANT in sector ovine - caprine este de 20 lei/cap de animal.

Reafirmam recomandarea adresata potentialilor beneficiari interesati sa isi aleaga Creditorul  numai dupa un studiu atent al conditiilor de creditare impuse de fiecare Banca (creditoare),  pentru a obtine conditiile de creditare cele mai avantajoase si care se potrivesc cel mai bine  profilului exploatatiei sale.

Banca trebuie sa respecte nivelurile costurilor aferente acordarii creditelor pentru  beneficiarii ajutoarelor nationale tranzitorii, astfel incat dobanda finala aplicata beneficiarului nu poate depasi ROBOR 6M + 4%, inclusiv comisioanele aferente creditului de maximum 1%.

 

SERVICIUL RELATII CU PUBLICUL SI COMUNICARE.

0 comentarii3493 vizualizări21 octombrie 2014
rss 2.0
rss 2.0