Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Sambata 16 Ianuarie 2021 - 15890 vizitatori azi
Se depun cererile pentru rambursarea diferentei de acciza pentru motorina utilizata in agricultura.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste potentialilor beneficiari ca, pana la 31 octombrie 2014 inclusiv, se depun cererile pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferentei de acciza pentru motorina utilizata in agricultura,  trimestrul III / 2014. Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard si acciza redusa (stabilita la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura.

Valoarea se calculeaza in lei, pe baza cursului de schimb valutar euro-leu utilizat anual la calculul accizelor, respectiv 1,7975/litrul de motorina.

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finantare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat insotite de o situatie centralizatoare privind cantitatile de motorina achizitionate in trimestrul respectiv, precum si de documentele prevazute de Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 1229/2013, cu modificarile si completarile ulterioare.

Ajutorul de stat se acorda producatorilor agricoli in functie de sectorul (vegetal, zootehnic si/sau imbunatatiri funciare) in care isi desfasoara activitatea.

Pentru sectorul vegetal, odata cu cererea trimestriala de plata se va depune si copia cererii unice pe suprafata sau documentul care atesta inscrierea in Registrul plantatiilor viticole avand in vedere ca verificarea suprafetelor lucrate de fermieri se va face prin compararea datelor (suprafetele si grupele de culturi).

Cantitatile de motorina ce beneficieaza de ajutor de stat acordat sub forma de rambursare se stabilesc prin ordin al ministrului cu avizul Ministerului Finantelor Publice, cu incadrare in prevederile bugetare aprobate.

In baza prevederilor art. 13 - 17 din Ordonanta Guvernului nr. 14/2010, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 74/2010, cu completarile ulterioare, beneficiarii care, prin inscrierea sau atestarea de date nereale pe documentele de decontare aferente ajutorului de stat, au incasat sume de la bugetul de stat in mod necuvenit nu mai beneficiaza de ajutor pentru o perioada de trei ani. Totodata, sumele reprezentand ajutor necuvenit se recupereaza de la beneficiarii ajutorului de stat.

 

 

SERVICIUL RELATII CU PUBLICUL SI COMUNICARE.

0 comentarii3493 vizualizări22 octombrie 2014
rss 2.0
rss 2.0