Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Sambata 16 Ianuarie 2021 - 16292 vizitatori azi
Bilant la UGCPPAMR.

Acum, cand ecoul colindelor inca ne mangaie existenta ca un adevarat balsam, ma simt obligat, asa cum se obisnuieste la inceput de an in fiecare casa, sa trag concluzii despre ceea ce s-a infaptuit in anul precedent si in acelasi timp impreuna sa stabilim ceea ce avem de facut in anul in care tocmai am intrat. In calitate de presedinte al UGCPPAMR incerc sa trec in revista principalele activitati care au stat in fata uniunii, probleme carora a trebuit sa le facem fata, noi toti membri. Sunt cunoscute de catre dumneavoastra situatia si starea de fapt existente in uniune, aspecte asupra carora nu vreau sa revin, subliniind doar faptul ca ele au generat nemultumirea membrilor  uniunii si decizia de schimbare statutara a vechii structuri de conducere.

Primul examen al noii conduceri a fost reprezentat de organizarea participarii Romaniei la Expozitia Europeana de la Leipzig, unde membri UGCPPAMR au beneficiat de un stand organizat la nivel international si unde tricolorul romanesc a fluturat printre celelalte steaguri ale tarilor participante. Nu a fost usor, dat fiind faptul ca uniunea din punct de vedere financiar a plecat cu "turatie redusa ". Printr-un management bine gandit, chiar daca uneori auster, am reusit sa urnim usor, usor aceasta masinarie numita UGCPPAMR.

         O cotitura semnificativa  in viata uniunii a fost reprezentata de alegerile din august 2014 , cand noul Consiliu Director ales, si-a precizat clar sarcinile si  caile de urmat pentru imbunatatirea activitatii acestui organism. Ulterior, viata si faptele au demonstrat ca noua conducere  si-a gandit bine planul, iar implementarea lui este o adevarata reusita a tuturor membrilor uniunii. 

Pe plan extern, UGCPPAMR s-a facut cunoscuta prin participarea la congresele de la Berna si Sarajevo, unde reprezentantii nostri au pledat pentru interesele membrilor din Romania. 

Un succes cu o semnificatie aparte l-a constituit Congresul de la Sarajevo de anul trecut, unde delegatia Romaniei a pledat pentru afilierea la Entente Europeenne a inca doua sectii - pasari de curte si exotica. Nu pot sa nu amintesc aici aportul deosebit al dlui MIHAI TANTAREAN, care a pledat ca un adevarat avocat pentru primirea noastra in structura europeana cu sectiile despre care va spuneam anterior.  Ca urmare a acestei afilieri, crescatorii de gaini au participat la europenele de Brahma din Belgia, unde experienta lor si materialul biologic perezentat au facut o figura frumoasa.

         Pe plan intern, Consiliul  Director ales in 2013 a militat  in primul rand pentru reglementarea juridica a situatiei  UGCPPAMR. Avand clarificata pozitia din acest punct de vedere, urmatorul pas a fost inventarierea tuturor mijloacelor financiare si a celor fixe. Am trecut la completarea bazei materiale, existenta acesteia permitand organizarea nationalelor de la Sannicolaul Mare si Suceava. Nu pot sa trec mai departe fara sa scot in evidenta numarul impresionant de exponate prezentate la Suceava cu ocazia nationalei de anul trecut si aportul deosebit al gazdelor, in frunte cu inimosul tanar ION CATEA. In ciuda reducerii pretului inelelor matricol, uniunea si-a rotunjit veniturile, astfel ca s-a putut asigura o parte din cheltuielile cu delegatiile la expozitiile externe, cursuri si congrese. Un sprijin real pe aceasta linie l-am primit de la trezorierul uniunii, DORIN MOT. Pentru prima data, in 2014 , comanda pentru inelele genealogice a fost onorata in cursul lunii decembrie, o activitate de care raspunde vicepresedintele ANTON ROSU si care a fost prompt in lansarea comenzii si distribuirea lor la asociatiile din tara. Apropo de asociatii, Consiliul Director si-a indreptat atentia in mod special catre asociatiile care faceau parte din federatiile existente in diferite regiuni ale tarii. Transparenta activitatilor uniunii, paleta de actiuni, ambianta si modul de lucru in uniune, au fost convingatoare pentru cei care activau in afara UGCPPAMR. Asa se face ca la aceasta ora  UGCPPAMR numara  57 de cluburi si asociatii, dispuse in toate regiunile tarii. Este o dovada a faptului ca majoritatea au interes dictonul care spune citez  "unde-s multi puterea creste", iar noi avem nevoie de putere, concordie si coeziune, pentru ca pasiunea noastra sa se poata desfasura si dezvolta asa cum ne-o dorim cu totii. In aceasta activitate de atragere a noi asociatii si cluburi catre uniune, un merit aparte il are secretarul uniunii LIVIU VASILE, care isi rezerva din putinul timp liber pentru bunul mers al compartimentului de care raspunde.

                    STIMATI COLEGI,

Anul pe care l-am inceput este un an crucial pentru  viata uniunii noastre. Este anul in care UGCPPAMR, potrivit  angajamentelor facute in fata ENTENTE EUROPEENNE,  trebuie sa participe la  Expozitia europeana de la METZ- Franta. Trebuie sa recunoastem cu totii ca nu este usor, cu atat mai mult cu cat avem obligatia participarii cu toate sectiile afiliate la organismul european. De aceea se impune o selectie atenta a viitoarelor exponate si acordarea unui interes crescut ingrijirii lor pana la momentul expozitiei. Trebuie sa inteleaga fiecare dintre noi ca materialul prezentat la Metz reprezinta Romania, nicidecum Bistrita,  Targoviste sau Arad. Sper ca din acest punct de vedere am fost inteles asa cum trebuie perceput acest aspect al pregatirilor pentru europenele din Franta.

         Pe aceeasi linie a pregatirilor  ne straduim sa demaram diligentele pentru nationala de la Lugoj din acest an si sa  eliminam  neajunsurile constatate de-a lungul anilor.

         Iata pe scurt stimati colegi cateva din preocuparile externe si interne ale  Consiliului Director al UGCPPAMR, preocupari  in cadrul carora si dumneavoastra, asociatiile, cluburile  va regasiti contributia in obtinerea rezultatelor bune.

         Analizand rezultatele obtinute de catre Consiliul Director ales in 2013, aprecierile interne si externe la adresa acestui consiliu,  concluzionez ca ele sunt dovada reala a sistemului de management  corect implementat in conducerea activitatilor uniunii si ca acest sistem care a dat rezultate trebuie sa continue. Din acest motiv, fac tuturor cunoscuta optiunea noastra, a actualei conduceri a UGCPPAMR de a candida in bloc la alegerile din aprilie 2015, alegeri care vor avea loc la Lugoj, locul viitoarei expozitii nationale, fara sa neglijam insa discutarea  si a altor candidaturi, care respecta Statutul UGCPPAMR.

         In incheiere  stimati colegi, va multumesc pentru colaborare si sprijinul acordat in demersul dvs. pentru punerea UGCPPAMR pe un fagas normal de existenta, iar  la inceput de  an  nou   va  adresez cele mai sincere urari de sanatate, prosperitate si mult noroc dvs. si familiilor dvs.

 

presedinte UGCPPAMR ,

              prof. GRUN ERNESTIN.

1 comentariu4732 vizualizări10 ianuarie 2015
rss 2.0
rss 2.0