Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Sambata 04 Iulie 2020 - 2288 vizitatori azi
Se prelungeste sesiunea de primire a proiectelor pentru infrastructura de irigatii.

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta prelungirea sesiunii de depunere a cererilor de finantare prin Submasura 4.3 "Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice", componenta infrastructura de irigatii pana la data de 18 decembrie 2015, ora 16.00. Termenul initial pentru inchiderea sesiunii era 30 octombrie 2015, ora 16.00.

Prelungirea termenului de primire a cererilor de finantare s-a decis ca urmare a numarului mare al solicitarilor primite in acest sens din partea potentialilor beneficiari precum si avand in vedere motivatia faptului ca intocmirea proiectelor finantate prin sM 4.3 este complexa si de durata, obtinerea avizelor necesita un timp indelungat.

Valoarea totala nerambursabila a fondurilor disponibile pentru aceasta sesiune este de 218 milioane euro. Totodata, precizam ca pragul de calitate lunar pentru proiectele care vor fi depuse in intervalul 1 noiembrie 2015  - 18 decembrie 2015 este de 20 puncte.

Toti cei interesati sa obtina fonduri nerambursabile pentru proiecte in infrastructura de irigatii din zonele rurale, prin intermediul Submasurii 4.3 din PNDR 2020, pot consulta gratuit Ghidul Solicitantului pe pagina de internet a Agentiei - www.afir.info.

 

  AFIR - Directia Relatii Publice - 004 031 860.11.00  

                    birou.presa@afir.info; www.afir.info

 

 

.

 


Solicitarile de fonduri europene pentru fermele de familie se apropie de plafonul maxim disponibil

 Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) informeaza ca valoarea totala nerambursabila a tuturor cererilor de finantare depuse pana in prezent pentru sectorul ferme de familie din cadrul Submasurii 4.1 "Investitii in exploatatii agricole" se apropie de nivelul maxim al valorii publice disponibile pentru aceasta sesiune de depunere, respectiv valoarea de 20.577.695 euro.

Valoarea ramasa disponibila in acest moment pentru sectorul ferme de familie aferent Submasurii 4.1 este de 36.500 euro. Asadar, depunerea de proiecte este deschisa pentru proiectele cu valoarea mai mica decat aceasta suma. Mentionam ca pentru celelalte sectoare (zootehnic si zona montana) din cadrul sM 4.1 AFIR primeste in continuare cereri de finantare, sesiunea de depunere fiind deschisa pana la 30 octombrie 2015, ora 16.00.

                          Precizam ca depunerea continua a proiectelor in cadrul sesiunii anuale aferente unei componente din cadrul unei submasuri se opreste inainte de termenul limita, atunci cand valoarea publica totala a proiectelor depuse, care au un punctaj estimat (prescoring) mai mare sau egal decat pragul de calitate aferent lunii respective, atinge procentul de 120% din nivelul alocarii aferente sesiunii anuale a componentei/ submasurii respective, conform metodologiei in vigoare.

 

  AFIR - Directia Relatii Publice - 004 031 860.11.00  

                    birou.presa@afir.info; www.afir.info

 

0 comentarii3304 vizualizări16 octombrie 2015
rss 2.0
rss 2.0