Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
CAMPIONII BISTRITEI LA PORUMBEI ...

Capitala bicicletelor Lugoj, in acest weekend a gazduit o activitate la care au participat iubitorii de necuvantatoare inaripate si cu blana. Timp de trei zile aici s-a desfasurat Expozitia Nationala a Romaniei la care s-au prezentat cei mai valorosi crescatori de porumbei, gaini, iepuri si exotica.

             Desfasurata in trei locatii, expozitia a intrunit aproape 4000 mii de exemplare din cele mai variate rase de porumbei, iepuri, gaini si pasari exotice, apartinand crescatorilor membri in  Uniunea Generala a Crescatorilor de Porumbei Pasari si Animale Mici din Roamania, structura afiliata la Entente Europeenne.

           ASOCIATIA COLUMBOFILA de AGREMENT si SPORT "HENIU" Bistrita a participat la aceasta competitie nationala cu 52 de exemplare de porumbei din rasele Volga, Rostov, Siberieni, Randunele de Saxonia, Lahore,Tobosari germani si Codalb de Muntenia.

Calitatea materialului biologic prezentat de catre ACAS "Heniu" Bistrita la aceasta expozitie nationala a facut ca juriul de arbitraj sa acorde bistritenilor sase titluri de "Campion National".                                          Beneficiarii acestui titlu sunt crescatorii ROMAN CRISTIAN din Budacu de Sus cu doua titluri la "rasa Volga", GROZA OVIDIU din Jelna , cu un titlu la "rasa Lahore", COCAN EMIL din Viseul de Sus  cu doua titluri la "rasa Tobosar german" si ROSU ANTON din Bistrita cu un titlu la "rasa Codalb de Muntenia".

           In luna ianuarie 2016, bistritenii vor putea vedea aceste pasari de exceptie cu ocazia expozitiei de club organizata de catre ACAS "Heniu" Bistrita.

 

P. Sangeorzan.

1 comentariu3983 vizualizări06 decembrie 2015




rss 2.0
rss 2.0