Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Vineri 29 Mai 2020 - 9138 vizitatori azi
246 controale in unitati de panificatie-patiserie-cofetarie.

In perioada 01.11.2016-30.11.2016, inspectorii din cadrul DSVSA Bistrita-Nasaud au efectuat un numar de 246 controale in unitati de panificatie-patiserie-cofetarie, unitati de morarit, unitati de fabricare sucuri, unitati de fabricare ulei, unitati de imbuteliere ambalare, unitati de fabricare cereale expandate, unitati de fabricare produse congelate, unitati de fabricare bauturi alcoolice distilate, unitati de imbuteliere ape de izvor, unitati de alimentatie publica, baruri, cantine, magazine alimentare, supermarketuri, depozite en-gros, unitati de vanzare produse congelate, piete agroalimentare, fabrici de nutreturi combinate, abatoare, targuri de animale, exploatatii de ovine, ferme de vaci, canise, circumscriptii sanitare veterinare, precum si controale in trafic.

 In urma controalelor au fost aplicate, in conformitate cu prevederile HG 984/2005, cu modificarile si completarile ulterioare 20 sanctiuni contraventionale, din care: 1 avertisment si 19 amenzi, in valoare de 18.880 lei.

 Principalele deficiente constatate au fost:

-        manipularea neigienica a produselor alimentare; 

-        ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare;

-        nerespectarea normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind conditiile de depozitare a produselor alimentare;

-        ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare;

-        nerespectarea normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind intretinerea spatiilor de prelucrare;

-        pentru detinerea sau transportul de animale neidentificate si neinregistrate, fara documente sanitare veterinare.

In lunile octombrie-noiembrie  2016, in conformitate cu prevederile Ordinului nr. 352 din 10 februarie 2015 - pentru aprobarea normelor privind ecoconditionalitatea in cadrul schemelor si masurilor de sprijin pentru fermieri in Romania, Autoritatea Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, prin unitatile din subordine, au efectuat controale pentru verificarea respectarii cerintelor legale privind identificarea si inregistrarea animalelor, la exploatatiile prinse in esantionul de control, generat de APIA. Astfel, inspectorii DSVSA-BN au efectuat un numar de 228 inspectii in exploatatii, in urma carora s-a aplicat 1 avertisment pentru deficiente privind identificarea ovinelor.

De asemena, DSVSA BN impreuna cu Inspectoratul Judetean de Politie Bistrita-Nasaud  a organizat si desfasurat controale pentru verificarea respectarii normelor si cerintelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, precum si activitati specifice de prevenire si combatere a ilegalitatilor privind comercializarea produselor alimentare.

A fost dispusa retinerea oficiala si dirijarea spre distrugere a cantitatii de 47,49 kg produse alimentare neconforme.

 In cadrul controalelor in unitatile din industria agroalimentara s-au prelevat probe conform Programului de Supraveghere si Control in domeniul Sigurantei Alimentelor privind incadrarea in valorile maxime admise a pesticidelor, contaminantilor, aditivilor si substantelor interzise, a prezentei organismelor modificate genetic in alimente si furaje care contin soia si porumb, probe transmise spre analiza laboratoarelor arondate.

 

 

Director executiv,

    Dr. Oros - Manarca

                  Sorin - Marcel

 

0 comentarii4634 vizualizări06 decembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0