Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Marti 26 Mai 2020 - 1144 vizitatori azi
Campanie de primire a cererilor unice de plata pentru anul 2017.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca a organizat, in perioada 12 -18 februarie 2017, un stagiu de instruire privind Campania de primire a cererilor unice de plata pentru anul 2017 la care au participat functionari publici cu atributii in primirea si verificarea cererilor de plata. Programul de formare profesionala a fost organizat prin impartirea centrelor judetene in 3 serii a cate 2 zile fiecare serie, fiind transmis in sistem de videoconferinta, si a prilejuit, totodata, discutarea principalelor directii de actiune, a strategiei institutionale si a obiectivelor majore ale APIA pentru anul 2017, asa cum au fost stabilite prin Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 18 din 03.02.2017, dar si a dificultatilor intampinate in desfasurarea activitatii la nivel central si local.

De asemenea, stagiul de instruire a beneficiat de prezenta extraordinara a domnului Petre DAEA, Ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, care a prezidat sedintade inchidere din data de 18.02.2017. Pe aceasta cale, domnulMinistrua tinut sa sublinieze importanta instruirii din perspectiva intelegerii si aplicarii unitare, la nivel national, a cadrului normativ referitor la campania de primire a cererilor unice de plata pentru anul 2017, precum si importanta armonizarii acestuia cu specificitatile agriculturii si nevoile fermierilor.

Totodata domnul Ministru a pus accent pe necesitatea intaririi legaturii intre Centrele judetene ale APIA si fermieri in ceea ce priveste informarea cu celeritate a acestora, respectiv transmiterea invitatiilor si realizarea unei programarii clare si eficiente a fermierilor, in vederea accelerarii procesului de depunere/primire a cererilor in intervalul in care nu se aplica penalitati, respectiv 1 martie-15 mai 2017.

In incheiere,domnul Ministru Petre DAEA a salutat eforturile depuse de intreg personalul APIA, in realizarea, in mod corect si la timp, a platilor catre fermieri, precum si in finalizarea cu succes a campaniei de controale pe teren derulate recent de APIA si a asigurat conducerea APIA de tot sprijinul sau si al conducerii ministerului in realizarea obiectivelor asumate.

 

SERVICIUL RELATII CU PUBLICUL SI COMUNICARE.

 

0 comentarii4186 vizualizări21 februarie 2017
rss 2.0
rss 2.0