Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Vineri 10 Aprilie 2020 - 9862 vizitatori azi
Actiunile specifice perioadei premergatoare Sarbatorilor Pascale.

Pe perioada sarbatorilor Pascale, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bistrita-Nasaud asigura permanenta inclusiv in zilele de sambata si duminica, atat la sediul din Bistrita, str. Tarpiului nr. 26 cat si la circumscriptiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor din localitatile:

-        Bistrita, prin dr. Beldy Vasile-tel: 0733/014056

-        Beclean, prin dr. Ungur Ioan-tel: 0733/014051

-        Nasaud, prin dr. Ivanciuc Olivia-tel: 0733/014055

 

 Cetatenii pot  sesiza nereguli in domeniul sigurantei alimentelor la numarul de telefon al "Call Center"-ului DSVSA Bistrita-Nasaud (0263/224974) ) care poate fi apelat din orice retea de telefonie si la adresa de  e-mail ( office-bistrita-nasaud@ansvsa.ro).

 DSVSA Bistrita-Nasaud recomanda cetatenilor sa achizitioneze carne de miel, ied si alte produse alimentare numai din locuri autorizate sau inregistrate sanitar veterinar.

            Produsele comercializate in locurile autorizate sau inregistrate sanitar veterinar sunt controlate de catre medicii veterinari si nu constituie un pericol pentru sanatatea cetatenilor.

Mieii si iezii vii pot fi achizitionati direct din exploatatia de origine sau din targurile de animale autorizate sanitar veterinar din: Beclean, Nasaud, Ilva Mare si Sieu. Sacrificarea lor trebuie sa se faca cu respectarea legislatiei sanitare veterinare. Animalele trebuie sa fie identificate, insotite de certificatul de sanatate si formularul de miscare, emise de catre medicul veterinar si sa se transporte spre locul de sacrificare numai cu mijloace autorizate sanitar veterinar.

 Sacrificarea mieilor/iezilor si valorificarea produselor obtinute in urma sacrificarii se poate face: 

1. In unitati de abatorizare autorizate sanitar veterinar: 

- SC AGROARDEAL SRL-Orheiul Bistritei

- SC AGROINVEST PROD SRL- Sieu Magherus

- SC HORATIU SRL-Bistrita

 2. In spatiul avizat sanitar veterinar, temporar, pentru sacrificare din Piata Agroalimentara Bistrita-str. Tarpiului, care va functiona  in perioada 11.04.-14.04.2017, intre orele 08°°-18°°, sub supraveghere sanitara veterinara in directa  coordonare a dr. Beldy Vasile.

 Sacrificarea animalelor in alte locuri decat cele autorizate sau in absenta supravegherii sanitare veterinare, constituie abatere de la  prevederile legale si va fi sanctionata conform legislatiei sanitare veterinare in vigoare HG 984/2005 cu completarile si modificarile ulterioare.

 Vanzarea produselor de origine animala si non animala, reglementata in vederea comercializarii prin Ord. ANSVSA 111/2008, cu modificari si completari ulterioare, se va realiza doar prin pietele agroalimentare autorizate din judetul Bistrita-Nasaud, si anume: Piata agroalimentara Bistrita, Rodna, Tureac si Nasaud.

 

 Director executiv,

 Dr. BOGOLIN IOAN

0 comentarii6048 vizualizări05 aprilie 2017
rss 2.0
rss 2.0