Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Marti 11 Decembrie 2018 - 14536 vizitatori azi
D.S.V.S.A. B-N. Campanie de informare. Puncte gastronomice locale.

Ce sunt Punctele Gastronomice Locale ? Un concept ce raspunde cerintelor crescande in Romania, de infiintare de unitati de alimentatie publica de tip familial, care sa ofere produse si preparate alimentare specifice diverselor zone geografie ale Romaniei, cu respectarea normelor si conditiilor de igiena, astfel incat alimentele sa fie sigure si sanatatea consumatorilor sa nu aiba de suferit.

Ce vor oferi Punctele Gastronomice Locale ?

  • Meniul punctelor gastronomice este diferit de cel al restaurantelor.
  • Punctul gastronomic local va avea un meniu zilnic cu o gama sortimentala restransa (cel mult 2 feluri de ciorbe sau supe, 2 feluri principale si eventual 2 feluri de desert), specific zonei in care isi desfasoara activitatea.
  • Meniul va fi obligatoriu preparat si oferit pentru consum in decursul aceleiasi zile, prin metode de preparare, pe cat posibil, traditionale.

Alimentele trebuie sa fie preparate numai de catre proprietar sau de catre membrii familiei acestuia, iar starea de sanatate a acestora trebuie sa fie verificata periodic.

Materiile prime din care se prepara alimentele trebuie sa provina numai din unitati autorizate /inregistrate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, punandu-se accentul pe acele produse autohtone, specifice zonei in care punctul gastronomic isi desfasoara activitatea.

 

.


PUNCTE GASTRONOMICE LOCALE - "Un loc pentru pastrarea traditiei locale"

 In luna noiembrie a acestui an, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bistrita-Nasaud desfasoara o campanie de informare cu referire la infiintarea Punctelor Gastronomice Locale, unitati de alimentatie publica de tip familial.

Scopul acestei campanii este de a aduce la cunostinta publicului, argumente de a deveni proprietarii unui Punct Gastronomic Local, un concept ce raspunde cerintelor crescande in tara noastra, care sa ofere doritorilor produse si preparate alimentare specifice zonelor geografice ale Romaniei.

Campania de informare se realizeaza prin intermediul unei echipe din cadrul DSVSA Bistrita-Nasaud.

Cei interesati vor fi  informati asupra cadrului tehnic aplicabil, a normelor si conditiilor  de igiena ce trebuie respectate.

La intilnirile de informare organizate de catre DSVSA Bistrita-Nasaud vor fi inmanate materiale informative ale campaniei (anexate la prezentul comunicat).

Pentru detalii si pentru a fi inclusi in baza de date a DSVSA Bistrita-Nasaud, dar si pentru a beneficia de informatii suplimentare, inclusiv sedinte de informare, persoanele interesate se pot adresa la Serviciul Catagrafie, Inregistrare, Evaluare, TRACES din cadrul DSVSA Bistrita-Nasaud,

Str. Tarpiului, nr. 26, Bistrita,

telefon 0263/206027 si  0263/224974, fax: 0263/206029,

mail: office-bistrita-nasaud@ansvsa.ro

0 comentarii2373 vizualizări07 noiembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0