Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Sambata 04 Iulie 2020 - 11892 vizitatori azi
Fermierii vor depune la APIA o singura Cerere de Plata.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeazaca, inconformitate cu prevederile OMADR nr.69/2019, in perioada01 martie - 15 mai 2019, la Centrele judetene/locale APIA si al Centrul Municipiului Bucuresti,se vor depune CererileUnice de Platain cadrul Campaniei2019. 

Fermierii vor depune la APIA o singura Cerere Unica de Plata, chiar daca acestia utilizeaza suprafete de teren in diferite localitati sau judete!

Cererile se vor depune la Centrele judetene APIA in cazul fermierilor care solicita o suprafatamai mare de 50 hectare teren agricol si la centrele locale in cazul fermierilor care solicita o suprafatamai mica sau egala cu 50 hectare teren agricol.

Arendatorul, concedentul, locatorul si/sau comodantul nu beneficiaza de plati pentru terenul/animalele arendat(e), concesionat(e) inchiriat(e) si/sau imprumutate spre folosinta. 

Reamintim ca Romania, in calitate de stat membru al Uniunii Europene, beneficiaza de fonduri europene, prin aplicarea schemelor de plati/masurilor de sprijin/ajutoarelor nationale tranzitorii, ca mecanisme de sustinere a producatorilor agricoli, respectiv:

- schema de plata unica pe suprafata (SAPS), plata redistributiva, plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu, plata pentru tinerii fermieri, plata pentru micii fermieri, schema de sprijin cuplat in sectorul vegetal si zootehnic,

- masurile compensatorii de dezvoltare rurala: Masura 10 - Agro-mediu si clima, Masura 11 - Agricultura ecologica, Masura 13 - Plati pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale sau alte constrangeri specifice (PNDR 2014-2020),

- ajutoarele nationale tranzitorii (ANT) care se acorda in sectorul vegetal si zootehnic.

Pentru a utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea Cererilor in Campania 2019, rugam fermieriisa se prezinte la data si ora la care sunt programaticonform INVITATIEI primite.

In ceprivestenumarul de fermierice vor fi controlatipetereninanul2019, avandinvedererezultatelecontroalelor din anul 2018, APIA preconizeaza o scadere aacestora. Acestnumarestevariabilsidepindein mare masura de numarul de scheme solicitatede fermierisi de riscuri.

Precizamcapefluxul de selectare la control, fermierii care au modificari ale cererilor de sprijinfatade anul anterior pot fi selectati la control siinanulcurentcu o probabilitatemai mare fata de cei care nu au modificari ale cererilorunice de plata.

 

SERVICIUL RELATII CU PUBLICUL SI COMUNICARE

0 comentarii2513 vizualizări27 februarie 2019
rss 2.0
rss 2.0