Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Sambata 28 Noiembrie 2020 - 12784 vizitatori azi
Indemnul APIA catre fermieri pentru depunerea online a Cererilor Unice de plata.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA)informeaza ca se afla in prezent in plin proces de primire a Cererilor unice de plata aferente Campaniei 2020. Demarata la data de 2 martie 2020, conform calendarului stabilit de legislatia comunitara in vigoare, primirea cererilor s-a mutat, incepand din data de 6 aprilie 2020 in mediul online, pentru a respecta prevederile privind distantarea sociala si a preveni raspandirea pe teritoriul Romaniei a epidemiei de Coronavirus.

Astfel, in perioada 2 martie - 10 aprilie 2020 s-au depus un numar total de 187.722 cereri de plata, pentru o suprafata de 881.706 hectare. Facem precizarea ca49.795 de cereri au fost depuse prin mijloace electronice,in perioada 06 aprilie - 09 aprilie, pentru o suprafata de 350.478 hectare.

De asemenea,pentru a veni in sprijinul fermierilor si pentru a asigura completitudinea cererilor de plata depuse, APIA a solicitat sprijinul tuturor primariilor,in sensul eliberariiin format electronic a documentelor care atesta utilizarea terenului si trimiterii acestora online catre APIA, pe baza listelor cu beneficiari transmise in prealabil de agentie.

Totodata, Agentia Nationala pentru Zootehnie (ANZ) s-a alaturat acestui demerssi transmite electronic catre APIA toate documentele necesare fermierilor la depunerea cereriipentru solicitarea la plata a schemelor si masurilor din sectorul zootehnic.

In acest context, reiteram intregul nostru sprijin pentru toti fermieriisi iiindemnam sa fie aproape de angajatii APIA, sa contacteze responsabilii de dosar de la centrele locale si judetene, care ii vor sprijini pe deplin sa finalizeze procesul de depunere electronica, astfel incat toti fermierii sa reuseascasa-si depuna cererea de plata in termenul legal prevazut de legislatie, respectiv15 iunie 2020.

Nu lasam pe nimeni in urma!

 

 

SERVICIUL RELATII CU PUBLICUL SI COMUNICARE

 

0 comentarii1988 vizualizări10 aprilie 2020
rss 2.0
rss 2.0