Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Sambata 11 Iulie 2020 - 3602 vizitatori azi
Protocolul de colaborare Interinstitutionala Apia .

Joi, 16 iunie 2011, a fost semnat la Varsovia, Polonia, Protocolul de colaborare Interinstitutionala intre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) din Romania si Agentia pentru Piete Agricole (ARR) din Polonia. Acordul a fost semnat de dl. Florin Marius Faur, director general APIA si de dl. Wladyslaw Lukasik, presedinte APA.

Scopul parteneriatului il reprezinta abordarea unor aspecte profesionale teoretice si practice privind ajutoarele de piata, sarcinile agentiei de plati si luarea de initiative, dar si actiuni comune in domeniul simplificarii tehnice a schemelor PAC ce intra in aria de competenta a celor doua institutii.

De asemenea, prin protocolul de colaborare interinstitutionala se urmareste acordarea de asistenta administrativa reciproca, in special in domeniul controalelor ex-ante.

Pentru indeplinirea obiectivelor stabilite prin incheierea protocolului de colaborare vor fi organizate intalniri la nivel de experti ai celor doua agentii, care sa intermedieze furnizarea de informatii de interes comun cu impact semnificativ asupra activitatilor profesionale derulate de acestea.

Cooperarea dintre cele doua institutii se va concretiza in schimburi de experienta si bune practici din domeniul agricol, in vederea imbunatatirii gradului de eficienta si asigurarea unor conditii optime de implementare a schemelor PAC.

 Facem mentiunea ca dintre toate tarile membre ale Uniunii Europene, Polonia are cele mai multe similitudini cu Romania, in ceea ce priveste structura exploatatiilor agricole si numarul de beneficiari.

 

SERVICIUL RELATII CU PUBLICUL SI COMUNICARE

 

 

0 comentarii3143 vizualizări23 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0