Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Sambata 11 Iulie 2020 - 3508 vizitatori azi
Congresului Pomologilor.
Alaturi de Serbarile Bistritei Medievale, la Bistrita se va desfasura, din data de 24 iunie, si a XI-a editie a Congresului Pomologilor, eveniment la care sunt asteptati specialisti din tara si din strainatate. Intalnirea se va desfasura in sala mare a Primariei municipiului Bistrita, de la ora 15.00.
Detalii despre acest important eveniment au dat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, primarul Bistritei, Ovidiu Teodor Cretu, Aurel Onigas - directorul S.C. Pombis S.A. Bistrita si Mihai Bilegan - pensionar, fost director al Statiunii de Cercetari Pomicole Bistrita, reprezentant al Asociatiei Pomologilor "Pomarium" Bistrita.
Zona Bistritei este cunoscuta pentru detinerea de soiuri valoroase de pomi, genele acestora permitand crearea unor soiuri noi. La aceasta bogatie s-a ajuns in timp, pe meleagurile noastre traind in trecut colectionari atat de pasionati incat au ajuns cunoscuti in Europa. S-a mentionat, spre exemplu, ca sasii au aclimatizat diverse soiuri de pomi care, dupa trecerea timpului, se mai gasesc doar aici, nu si in cataloagele de specialitate. S-a mai vorbit despre perii razleti de la Unirea, dar si despre soiurile ce produc mere foarte mari, ramase aici tot datorita sasilor.
La aceasta intalnire sunt asteptati circa 60 de participanti atat din Romania, cat si din Austria, Olanda, Elvetia, Lichtenstein sau Luxemburg, si este cu atat mai importanta cu cat este pentru prima data organizata intr-o tara din Europa de Est.
La intalnirea specialistilor se va discuta si despre soiurile de cires, participantii urmand sa se deplaseze duminica in localitatea Ciresoaia unde are loc traditionala sarbatoare a cireselor.

http://www.primariabistrita.ro/portal/bistrita/ziar/portal.nsf/AllByUNID/708C280141064E22C22578B80040DF34?OpenDocument
poza - Bistritanews.ro
23.06.2011
0 comentarii3528 vizualizări23 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0