Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Sambata 26 Septembrie 2020 - 1338 vizitatori azi
APIA elibereaza adeverinte de bunastare la pasari si protectiei porcinelor,

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza beneficiarii ajutoarelor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor si, respectiv, a bunastarii si protectiei porcinelor, ca elibereaza adeverinte pentru cei care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la bancile comerciale care au incheiat conventii cu Agentia.

 Aceste credite reprezinta un instrument creat pentru a ajuta financiar fermierii pana la primirea, la termenul prevazut de legislatia in vigoare, a ajutorului de stat care se acorda anual producatorilor agricoli beneficiari ai ajutoarelor de stat la care sunt indreptatiti, pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor si respectiv bunastarii si protectiei porcinelor.

 Pana la aceasta data, APIA a incheiat conventii cu CEC Bank SA si cu Banca  Transilvania. Astfel, la solicitarea scrisa a fermierului, APIA va elibera o adeverinta prin care confirma ca beneficiarul a depus Cerere pentru solicitarea ajutorului de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor si respectiv in favoarea bunastarii si protectiei porcinelor si, de asemenea, ca au fost efectuate verificarile administrative asupra Cererii pentru solicitarea ajutorului de stat, pana la data emiterii Adeverintei, conform reglementarilor in vigoare. De asemenea, in adeverinta este mentionata suma calculata in baza Cererii pentru solicitarea ajutorului de stat.

 Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN - SA garanteaza 80% din valoarea creditelor acordate de Banca Creditoare in baza conventiilor incheiate.

Mentionam faptul ca Banca (creditorul) are dreptul de a impune, pe langa o serie de adeverinte / acte doveditoare necesare dosarului, propriile conditii de creditare, stabilite de catre Creditor si aprobate de catre Banca Nationala a Romaniei. Aici sunt incluse si garantii pe care Creditorul le poate solicita din partea Beneficiarului (fermierului).

 Reafirmam recomandarea adresata potentialilor beneficiari interesati sa isi aleaga Creditorul numai dupa un studiu atent al conditiilor de creditare impuse de fiecare banca (creditoare), pentru a beneficia de conditiile de creditare cele mai avantajoase si care se potrivesc cel mai bine profilului exploatatiei sale.

 Optiunea de a solicita creditul apartine integral fermierului.

 Informatii suplimentare - Legislatie:

 H.G. nr.838/2010 privind aprobarea normelor metodologice de acordare a ajutoarelor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor, cu modificarile si completarile ulterioare.

 H.G. nr.839/2010 privind aprobarea normelor metodologice de acordare a ajutoarelor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii si protectiei porcinelor cu modificarile si completarile ulterioare.

 H.G. nr. 913 din 14 septembrie 2011 pentru modificarea H.G. nr. 1.244/2010 privind aprobarea cuantumului platii nationale directe complementare in sectorul zootehnic, pentru specia bovine, in anul 2010, a Hotararii Guvernului nr. 1.175/2010 pentru aprobarea cuantumului platii nationale directe complementare in sectorul zootehnic, pentru specia ovine/caprine, in anul 2010, precum si a Hotararii Guvernului nr. 1.302/2010 privind aprobarea ajutoarelor de stat care se acorda producatorilor agricoli pentru perioada 2010-2011 si a sumei totale alocate acestor ajutoare de stat.

 OUG 25/2011 pentru modificarea unor acte normative privind reglementarea ajutoarelor de stat acordate producatorilor agricoli si gestionarea fondurilor comunitare.

 
 

 

SERVICIUL RELATII CU PUBLICUL SI COMUNICARE

0 comentarii3031 vizualizări20 ianuarie 2012
rss 2.0
rss 2.0