Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Joi 24 Septembrie 2020 - 13740 vizitatori azi
Adunarea generala a Asociatiei Judetene a Crescatorilor Montani de Ovine "Dealu Negru"Bistrita.

Asociatia Judeteana a Crescatorilor Montani de Ovine "Dealu Negru"Bistrita Nasaud , infiintata cu aproape cinci ani in urma, datorita unui model profesionist de abordare a "problemelor oieritului" a ajuns cea mai puternica din domeniu. Urmarind cresterea nivelului de trai de la munte fara a renunta insa la "traditia si specificul zonei montane", AJCMO "Dealu Negru" a atras  in randurile ei sute de crescatori "de oieri" din zona montana a judetului nostru. La o simpla evaluare a numarului celor care poseda legitimatia de membru, numaratoarea depaseste cifra de 600 , iar materialul biologic existent in  evidentele asociatiei  intrece cu mult cifra de 60.000 de capete.

Ca urmare a interesului manifestat in insusirea "noului" in domeniul oieritului,  membri AJCMO "Dealu Negru" au  reusit crearea unor produse specifice , devenite brand-uri. Asa se face ca MADR prin Directia Generala Politici Agricole a atestat inca de acum doi ani- "Lapte Acru de Oaie "Dealu Negru" si "Branza Framantata de Oaie "Dealu Negru", doua produse traditionale fabricate in stanile membrilor apartinand AJCMO "Dealu Negru", produse cu mare cautare in tara si strainatate.  

Rezultatele pozitive  obtinute si  potrivit proverbului "ziua buna se cunoaste de dimineata", membri AJCMO "Dealu Negru" doresc  in anul 2012 ridicarea stachetei exigentei, in acest scop conducerea asociatiei a convocat o adunare generala in cadrul careia  membrilor li se vor prezenta activitatile desfasurate in anul 2011 si pasii de urmat  in 2012.

 Activitatea care va avea loc  duminica, 29 ianuarie cu incepere de la ora 10.00 se va desfasura la Bistrita, in sala de festivitati a Cercului Militar(Casa Armatei) langa stadionul Gloria.

 

S.P.

2 commentarii4333 vizualizări24 ianuarie 2012
rss 2.0
rss 2.0