Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Joi 24 Septembrie 2020 - 12702 vizitatori azi
Pot fi depuse cereri de acord prealabil pentru finantare prin rambursarea diferentei de dobanda pentru creditele contractate.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza beneficiarii ca, pana la data de 15 februarie 2012, pot fi depuse cereri de acord prealabil pentru finantare prin rambursarea diferentei de dobanda pentru creditele contractate in baza Ordonantei Guvernului nr.25/2010, aprobata cu modificari prin Legea nr.206/2011.

Conform OMADR nr.16/2012, Cererea de acord prealabil se depune la centrul judetean APIA / al municipiul Bucuresti pe raza caruia beneficiarul are sediul social sau unde a depus cererea de plata pentru schemele de sprijin pe suprafata. Acordul prealabil pentru finantare prin rambursare a diferentei de dobanda pentru creditele contractate se emite de catre centrul judetean/ al municipiului Bucuresti, in termen de 5 zile lucratoare de la data depunerii cererii de acord prealabil.

Beneficiari:

a)            producatorii agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale constituite potrivit OUG nr.44/2008 si/sau persoane juridice, grupuri de producatori recunoscute, inclusiv recunoscute preliminar, sau organizatii de producatori recunoscute, dupa caz, care sunt inregistrate in Registrul agricol, Registrul fermelor, Registrul plantatiilor viticole, Registrul national al exploatatiilor, sau alte evidente funciare.

b)            organismele/organizatiile de cercetare, respectiv universitati, institute si statiuni de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol, indiferent de statutul lor juridic sau de modul lor de finantare, al caror scop principal este de a realiza cercetare fundamentala, cercetare industriala ori dezvoltare experimentala;

c)            intreprinderi mici si mijlocii care isi desfasoara activitatea in sectorul productiei de produse agricole primare.

Schema de ajutor de stat privind asigurarea accesului la finantare in agricultura consta in subventionarea ratei dobanzii la creditele bancare contractate de producatorii agricoli cu institutiile de credit sau cu institutiile financiare nebancare in perioada 28 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2011, cu aplicabilitate pana la 31 decembrie 2013.

Activitatile pentru care se pot contracta credite, in sensul definit de OG 25/2010, privesc productia primara de produse agricole astfel:

1)                  infiintarea, intretinerea si recoltarea culturilor de camp si horticole, precum si intretinerea si recoltarea plantatiilor pomicole si de arbusti fructiferi, a plantatiilor viticole, capsuni si hamei;

2)                  achizitionarea sau producerea puilor broiler sau a puicutelor pentru oua, a purceilor pentru ingrasat, a tineretului ovin, caprin si bovin pentru ingrasat, a tineretului cabalin, precum si a familiilor de albine;

3)                  achizitionarea de materii prime pentru producerea furajelor combinate, achizitionarea de medicamente si plata tratamentelor medicale pentru animale/pasari/albine, plata cheltuielilor curente pentru intretinerea si functionarea adaposturilor, utilajelor si instalatiilor aferente.

Solicitantii pentru care a fost emis acordul prealabil de finantare, care au rambursat ratele la credit si dobanzile aferente la termenele  prevazute in graficele de rambursare stabilite prin contractele de credit, depun cererea anuala pentru subventionarea ratei dobanzii la creditele bancare contractate, la centrele judetene/al municipiului Bucuresti, pana la data de 29 februarie 2012, pentru anul 2011.

Diferenta de dobanda care face obiectul finantarii prin rambursare se stabileste potrivit formulei de calcul stipulate in OG nr.25/2010 si OMADR nr.16/30.01.2012.

 

SERVICIUL RELATII CU PUBLICUL SI COMUNICARE 

 

5 commentarii3129 vizualizări09 februarie 2012
rss 2.0
rss 2.0