Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Vineri 10 Iulie 2020 - 6526 vizitatori azi
APDRP va primi proiecte pentru imbunatatirea valorii economice a padurii.

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) deschide, in perioada 02 - 30 aprilie 2012, prima sesiune pentru depunerea cererilor de finantare pentru Imbunatatirea valorii economice a padurii.

Fondurile nerambursabile disponibile pentru aceasta sesiune de primire a proiectelor, aferente Masurii 122 "Imbunatatirea valorii economice a padurii" din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), sunt de 25 de milioane de euro. Alocarea totala pentru aceasta masura de finantare, pana in anul 2013, este de 135,86 milioane de euro.

Prin fondurile nerambursabile oferite de Masura 122 sunt vizate obiective ca refacerea padurilor, achizitionarea de echipamente si masini de taiere pentru realizarea masurilor tehnice pentru intretinerea padurii, precum si producerea de puieti forestieri pentru nevoile proprii ale padurii detinute.

Beneficiarii eligibili sunt proprietari privati de padure, persoane fizice sau juridice si asociatii ale acestora, forme asociative ale proprietarilor de padure (composesorate, obsti de mosneni, obsti razesesti, paduri graniceresti si altii) - constituite in baza Legii 1/ 2000, art. 26, dar si comune, institutii de cult detinatoare de paduri.

Printre conditiile minime pentru accesarea sprijinului financiar exista obligatia ca suprafata minima de padure detinuta sa fie de 0,5 hectare, padurea sa fie inclusa in amenajamentul silvic, dar si ca beneficiarul sa detina avizele si autorizatiile necesare, in functie de tipul de proiect.

Trebuie facuta precizarea ca anumite achizitii din cadrul proiectului pot fi facute in functie de suprafata de padure detinuta, detaliile fiind disponibile in Ghidul Solicitantului pentru Masura 122.

Prin aceasta masura, nu sunt finantate activitatile legate de asigurarea regenerarii padurii dupa eliminarea arboretului in urma ultimei taieri si nici cheltuielile aferente acesteia. De asemenea, nu sunt eligibile investitiile in paduri si alte terenuri acoperite de vegetatie forestiera care apartin statului

Valoarea sprijinului nerambursabil oferit pentru "Imbunatatirea valorii economice a padurii" va fi de pana la 50% din totalul cheltuielilor eligibile.

In zonele defavorizate (LFA) si siturilor Natura 2000 sprijinul public va fi de pana la 60% din totalul cheltuielilor eligibile.

Plafonul maxim al sprijinului public acceptat pentru un proiect nu poate depasi 1.000.000 de euro, iar valoarea totala minima eligibila a unui proiect este de 5.000 de euro, conform prevederilor PNDR.

Depunerea proiectelor aferente Masurii 122 se va face la Oficiile Judetene de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit ale APDRP, zilnic, in intervalul orar 09:00 - 14:00.

Termenul limita al depunerii cererilor de proiecte pentru aceasta sesiune este luni, 30 aprilie 2012, ora 12:00, conform Anuntului cererii de proiecte pentru Masura 122, disponibil pe pagina de internet a APDRP, www.apdrp.ro.  

Pentru a primi finantare nerambursabila, solicitantul trebuie sa indeplineasca cerintele de conformitate si eligibilitate mentionate in cadrul Ghidul Solicitantului aferent acestei masuri de finantare. Acesta se poate descarca gratuit de pe pagina de internet a Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, www.aprdp.ro.

 

Serviciul Relatii Mass-media al APDRP

Tel: +4021 - 310.16.35; massmedia@apdrp.ro; www.apdrp.ro

 

 

 

3 commentarii3759 vizualizări30 martie 2012
rss 2.0
rss 2.0