Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Miercuri 18 Septembrie 2019 - 13582 vizitatori azi
53 amenzi contraventionale aplicate de DSVSA B-N.

In perioada 16.03.2012-14.04.2012, inspectorii din cadrul DSVSA Bistrita-Nasaud au efectuat un numar de 134 controale in unitati de abatorizare, unitati de procesare a carnii si a laptelui, supermarketuri, depozite alimentare, brutarii, laboratoare de cofetarie patiserie, unitati de alimentatie publica, magazine alimentare si puncte de sacrificare avizate temporar.

            Tematica de control a vizat respectarea normelor sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor de catre unitatile din sectorul alimentar, pentru diminuarea riscului de aparitie a toxiinfectiilor alimentare.

Impreuna cu personalul IPJ au fost efectuate 10 actiuni de control  in trafic, piete agroalimentare si targuri de animale, pentru a se verifica respectarea normelor legale privind trasabilitatea, sanatatea si bunastarea animalelor in timpul transportului.

            In urma controalelor efectuate au fost aplicate un numar de 53 amenzi contraventionale, in conformitate cu prevederile HG 984/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, in valoare de 37.560 lei si 2 avertismente.

            A fost dispusa retragerea de pe piata a cantitatii de 220,43 kg carne si  produse din carne si 146,250 kg faina si produse de panificatie neconfome, dirijata catre distrugere.

            Principalele deficiente constatate au fost :

-         manipularea produselor alimentare cu incalcarea normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor;

-         nerespectarea normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind conditiile de depozitare a produselor alimentare;

-         nerespectarea normelor sanitare veterinare privind intretinerea spatiilor de prelucrare, depozitare si valorificare a produselor alimentare, precum si a instalattiilor, utilajelor si a ustensilelor de lucru folosite;

-         vaanzarea-cumpararea animalelor fara documentele sanitare veterinare prevazute de legislatia in vigoare.

 In perioada premergatoare sarbatorilor pascale, in judetul Bistrita-Nasaud au fost sacrificati un numar de 3.000 de miei: 1.900 in cele 2 unitatile de abatorizare autorizate, 800 in punctul de sacrificare din piata Bistrita si 300 in Nasaud.

   Director executiv,

                    Dr. Romulus BITA

0 comentarii2835 vizualizări20 aprilie 2012
rss 2.0
rss 2.0