Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Miercuri 20 Ianuarie 2021 - 19952 vizitatori azi
91 amenzi au fost aplicate de catre inspectorii DSVSA BN.

In perioada 29.03.2013-28.04.2013, inspectorii din cadrul DSVSA Bistrita-Nasaud au efectuat un numar de 197 controale in unitati de abatorizare, unitati de procesare a carnii si a laptelui, supermarketuri, depozite alimentare, brutarii, laboratoare de cofetarie patiserie, unitati de alimentatie publica, magazine alimentare, piete agroalimentare, targuri de animale si puncte de sacrificare avizate temporar.

            In perioada 29.04.13-04.05.13 actiunile de control au fost efectuate  impreuna cu personalul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud,  fiind verificate 216 mijloace de transport animale, respectiv produse alimentare, 18 piete agroalimentare si 7 targuri de animale.

            Tematica de control a vizat:

- respectarea normelor sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor de catre unitatile din sectorul alimentar, pentru diminuarea riscului de aparitie a toxiinfectiilor alimentare;

- respectarea normelor legale privind trasabilitatea, sanatatea si bunastarea animalelor in timpul transportului, legalitatea sacrificarii si comercializarii animalelor.

Principalele deficiente constatate:

-         manipularea produselor alimentare cu incalcarea normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor;

-         nerespectarea normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind conditiile de depozitare a produselor alimentare;

-         nerespectarea normelor sanitare veterinare privind intretinerea spatiilor de prelucrare, depozitare si valorificare a produselor alimentare, precum si a instalatiilor, utilajelor si a ustensilelor de lucru folosite;

vanzarea-cumpararea animalelor fara documentele sanitare veterinare prevazute de legislatia in vigoare;

-     comercializarea produselor alimentare in spatii necorespunzatoare sau neaprobate sanitar veterinar.

Pentru deficientele constatate au fost aplicate un numar de 91 amenzi contraventionale, in conformitate cu prevederile HG 984/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, in valoare de 63.960 lei si 10 avertismente.

Din numarul total de sanctiuni, 42 de amenzi, in valoare de 28.440 lei si 7 avertismente au fost aplicate de catre inspectorii DSVSA BN in urma controalelor efectuate impreuna cu reprezentantii IPJ BN.Politistii IPJ BN au aplicat, de asemenea, sanctiuni contraventionale care nu fac obiectul prezentului comunicat de presa.

 

            A fost dispusa retragerea de pe piata a cantitatii de 25,55 kg produse zaharoase, 3,5 kg preparate din carne, 27 litri bere si bauturi racoritoare, 381 l ulei neconfome, in valoare totala de 3150,55 lei, produse care au fost dirijate catre distrugere.

    Director executiv, Dr. Ioan  BOGOLIN.

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan. 

.

0 comentarii4382 vizualizări07 mai 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0