Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Duminica 17 Ianuarie 2021 - 12898 vizitatori azi
Plati aferente ajutorului in zonele defavorizate.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca in zilele imediat urmatoare efectueaza platile aferente ajutorului specific acordat producatorilor de lapte si carne de vita din zonele defavorizate, pentru anul de cerere 2012, in suma totala de 26.233.160,00 euro cu sursa de finantare FEGA (Fondul European pentru Garantare in Agricultura).

De acest ajutor beneficiaza un numar total de 78.691 crescatori de animale si  un efectiv de 281.544 animale eligibile, respectiv  275.293 vaci de lapte, 3.235 bivolite de lapte si 3.016 taurine din rase de carne si metisii acestora.

Cuantumul ajutorului specific calculat pentru categoria vaci de lapte este de 93,42 euro, pentru categoria bivolite de lapte este de 187,5 euro, iar pentru categoria taurine din rase de carne si metisii acestora cuantumul este de 300 euro.

Mentionam ca valoarea ajutorului specific a fost calculata la cursul euro-leu stabilit de Banca Centrala Europeana la ultima cotatie a lunii septembrie, respectiv 4,5383 lei.

 
 SERVICIUL RELATII CU PUBLICUL SI COMUNICARE

 

 

O delegatie a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) participa in perioada 25 - 27 iunie 2013, la Paris, la reuniunea grupului de lucru bilateral intre expertii APIA si ai institutiilor similare din Franta - Agentia de Servicii si Plati (ASP) si FranceAgriMer (FAM), in vederea discutarii unor aspecte importante pentru cele trei institutii referitoare la simplificarea Politicii Agricole Comune dupa 2013.

Programul reuniunii include subiecte referitoare la simplificarea PAC, precum:

-         Rata de eroare pentru Pilonul I si Pilonul II;  

-         Sistemul de identificare a parcelelor agricole in noua PAC;

-         Noua Politica Agricola Comuna dupa 2013 - inverzirea.

De asemenea, cu ocazia acestei reuniuni va avea loc semnarea noului Protocol de parteneriat tripartit APIA - ASP - FAM de catre domnul Gheorghe Dorel BENU - director general APIA, domnul Edward JOSSA - presedinte - director general ASP si domnul Frederic GUEUDAR DELAHAYE - director general interimar Franceagrimer.

Colaborarea dintre agentiile de plati din cele doua state membre a inceput inca din anul 2007 si a avut ca scop acordarea de consiliere si suport tehnic si metodologic de catre partea franceza in vederea imbunatatirii continue a mijloacelor si metodelor de aplicare a politicilor comunitare in sectorul agricol, materializandu-se de-a lungul timpului intr-o serie de intruniri cu caracter tehnic utile ambelor parti.

 SERVICIUL RELATII CU PUBLICUL SI COMUNICARE

 

0 comentarii3283 vizualizări26 iunie 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0