Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Social Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice, eveniment organizat la Centrul pentru Persoane cu Handicap si Persoane Varstnice Nuseni.

Cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bistrita - Nasaud prin Centrul pentru Persoane cu Handicap si Persoane Varstnice Nuseni, a organizat marti, 7 octombrie 2014, un eveniment dedicat persoanelor gazduite la Caminul pentru Persoane Varstnice Nuseni. S-a pregatit o masa festiva, precum si un spectacol folcloric sustinut de Ansamblul profesionist ?Dor Romanesc? al Centrului judetean pentru Cultura Bistrita - Nasaud.

A fost o zi deosebita si pentru d-na Arpasteuan Maria, nascuta la data de 18.11.1914, beneficiara Caminului pentru Persoane Varstnice Nuseni. Centenara a fost felicitata de oficialitatile prezente, i s-au oferit flori, dar si placheta aniversara, nu a lipsit, bineinteles, tortul.

La eveniment au luat parte; presedintele Consiliului Judetean, Emil Radu Moldovan, vicepresedintele CJ Alexandru Pugna, director economic CJ, Cioarba Teofil Iulian, Parintele Staret de la Manastirea din Nuseni, Paisie Iloaie, senator Ioan Denes, primarul orasului Beclean, Nicolae Moldovan, primarul comunei Nuseni, Ioan Muresan, director general DGASPC B-N, Delia Claudia Fontul, director general adjunct, Andreica Crina Iuliana, precum si sefii centrelor rezidentiale din subordinea DGASPC B-N.

Domnul presedinte, Emil Radu Moldovan le-a transmis persoanelor prezente; "Am vrut sa punctez acest eveniment din respect pentru dumneavoastra, am fost si vom fi alaturi de dumneavoastra, va spun La multi ani si sa dea Domnul sa ne vedem multi ani de acum incolo".

Sarbatoarea varstnicilor a fost instituita in decembrie 1990 de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, in baza Rezolutiei nr. 45/106, iar de atunci, in fiecare an la 1 octombrie, toate statele membre ONU marcheaza, prin diverse evenimente, Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice.

 

Biroul de presa

 

0 comentarii1344 vizualizări08 octombrie 2014




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0