Social Joi 19 Iulie 2018 - 21050 vizitatori azi
Bronz pentru bistritenii MARIUS BERBECAR si CRISTIAN BATAGA la Campionatul European de Gimnastica.

Echipa de gimnastica artistica a Romaniei a sosit aseara in tara aducand o medalie de bronz(pe echipe)lucru care nu s-a mai intamplat in ultimii 4 ani.Este o victorie foarte importanta pentru care au muncit toti baietii.Chiar daca la individual doar Flavius Koczi a reusit sa-si indeplineasca un vis maret trebuie sa stiti ca toti au muncit pentru medalia de bronz. Si ce este foarte important pentru bistritenii iubitori de gimnastica si special pentru prof. POP LIVIU este ca 2 din cei 5 gimnasti de pe podium sunt ai lui. Este o munca titanica sa iei un copil la gimnastica de la 5 ani si sa-l promovezi la lotul de seniori al ROMANIEI - este cazul lui MARIUS BERBECAR dar si CRISTIAN BATAGA a fost preluat de la Tg. Mures, promovat la lotul de juniori si apoi la seniori de acelasi LIVIU POP.Desigur la fotbal se pricepe toata lumea dar cu gimnastica este mai greu, este un cod de punctaj pe care publicul nu prea il intelege si astepti ani buni pana vei obtine un astfel de rezultat in cariera ta. Si este bine de stiut ca antrenorii au un salariu exact ca a oricarui profesor desi nu au vacante,concedii, lucreaza si sambata iar bani pentru rezultate primesc numai de la un anumit nivel.Liviu Pop nu si-a primit banii nici acum pentru rezultatele de anul trecut si cu toate acestea nu inceteaza sa munceasca la fel de mult.Sper ca cei care raspund de aceste probleme sa-si plateasca oamenii pentru ca nu stiu cati se vor mai multumi doar cu satisfactia muncii si patriotism care da, este inaltator dar nu trece prin stomac!

Apropo de patriotism, dupa victoria gimnastilor am dat peste o emisiune despre patriotism la TV. Se spunea acolo ca nu mai avem patriotism de masa, ca natie. Chiar nu mai avem! Mie cel putin mi se face greata cand aud despre asta doar in campanie electorala.

Sa va spun eu ce este patriotism, ca am asistat la o astfel de demonstratie:pe parcursul Campionatului European de Gimnastica Liviu Pop isi suna gimnastii si colegii zi de zi de cateva ori, pentru ai incuraja, a afla ce au facut pas cu pas. In aceste zile a avut si puseuri de tensiune iar bucuria finala a fost atat de mare ca nu mai stiam daca gimnastica sau familia sunt mai importante. E o satisfactie a muncii enorma, o mandrie a faptului ca ROMANIA a fost pe podium si acolo au fost 2 gimnasti crescuti de tine. Spuneti cati romani fac asta pentru cateva mii de lei pe care nu se stie cand ii va primii??!!! Si sa nu mai spun cum a stat aseara cu ochii in TV sa vada cum sunt primiti sportivii, antrenorii si oficialii care au participat la Campionatele Europene la sala de protocol a aeroportului international si a ratat momentul pentru ca spera sa dea acest lucru TVR 1 sau 2 dar a dat Realitatea TV!!!!!! Trebuie spus ceva si despre echipa de juniori care desi a venit pe locul 16 a adus 2 medalii la individual prin DANIEL RADEANU -ARGINT -la SOL si SARITURI.

Felicitari tuturor, sportivi,antrenori,arbitrii!

 

   prof. MARIA POP.

0 comentarii9625 vizualizări29 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0