Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 25 Iulie 2021 - 14587
Incendiu la o casa din Tureac. Elemente de munitie descoperite in Parcul Municipal.

Duminica, 8 septembrie, in jurul orei 11.00, dispeceratul integrat ISU SAJ a fost anuntat prin numarul unic de urgenta 112, despre izbucnirea unui incendiu la o casa de locuit din localitatea Tureac, comuna Tiha Birgaului, str. Bozgani. Doua autospeciale de lucru cu apa ale pompierilor militari in Prundu Birgaului, impreuna cu o autospeciala a pompierilor voluntari din localitate, au fost alocate cazului. Incendiul, care se manifesta cu flacara deschisa la nivelul acoperisului, pe o suprafata de aproximativ 60 de mp, a fost lichidat in mai putin de o ora, inainte ca acesta sa se propage la imobilele invecinate. In urma incendiului, s-au degradat imobilul, in proportie de cca. 80 % si bunurile materiale din interiorul acestuia. Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de efectul termic al curentului electric - siguranta fuzibila improvizata.

 


 

In perioada 06.09.2013, ora 0730 - 09.09.2013, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 70 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                     61;
  • Incendii:                                                                              3;
  • Asanare de munitie:                                                           2;
  • Protectia comunitatilor:                                                     1;

                  

          Sambata, 7 septembrie a.c., dispeceratul integrat ISU SAJ a fost informat, prin numarul unic pentru apeluri de urgenta 112, despre faptul ca, intr-o padure de pe raza localitatii Cosbuc, un barbat a identificat mai multe elemente de munitie. Echipajul pirotehnic din cadrul I.S.U. Bistrita a fost trimis la fata locului pentru ridicarea, transportarea si depozitarea in siguranta a 186 cartuse calibru 7,62 mm. Duminica, 8 septembrie, pirotehnistii bistriteni au fost solicitati in Parcul Municipal Bistrita pentru ridicarea unor elemente de munitie (cartuse calibru 7,92 mm) descoperite la baza unui copac. In momentul descoperirii unor astfel de elemente de munitie, trebuie anuntate de urgenta Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita", organele de politie sau autoritatile publice locale.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

                                            Persoana de contact: plt. Marius Rus  - tel. 0748/299990

 

0 comentarii2471 vizualizări09 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0