Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 06 Iulie 2020 - 15400 vizitatori azi
COMPETITIA SOLDATUL SI SUBOFITERUL ANULUI 2013 LA BRIGADA 81 MECANIZATA "General GRIGORE BALAN".

In perioada 23 -27.09.2013, in cadrul Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" s-a desfasurat competitia "SUBOFITERUL/SOLDATUL ANULUI", sub atenta coordonare a consilierului comandatului, plt. adj. Iacoban Gheorghe.

   Scopul acestei competitii este de a identifica, recompensa si promova cei mai bine pregatiti maistri militari, subofiteri, gradati si soldati profesionisti din brigada, care sa intruchipeze profesionistul capabil sa lupte, sa conduca, sa instruiasca si sa motiveze personalul din subordine pentru indeplinirea misiunilor ce ii revin.  

 Competitia s-a desfasurat pe doua sectiuni: soldati si gradati profesionisti, respectiv maistri militari si subofiteri. Acestia s-au intrecut pe parcursul a 4 zile la urmatoarele probe: pregatire militara generala, tragere cu armamentul din dotare, educatie fizica militara, limba engleza si efectuarea unui traseu practic cu puncte obligatorii de trecere, la care  au fost evaluati la instructia specifica armelor (instructie de transmisiuni, aparare CRBN, instructie de geniu, instructie de front, topografie militara si instructie sanitara ), cat si la proba surpriza.

 Clasament :  la sectiunea "Soldatul anului", locul  I - Cap.III Ureche Valentin din Compania 420 Sprijin, locul II - Cap. III Matei Catalin din Batalionul 811 Infanterie "Dej"si locul III - Cap. III Zegrean George-Daniel din Batalionul 405 Sprijin Logistic "Nasaud".  

La sectiunea "Subofiterul anului", locul I - Sg .maj. Suciu Cornel din Batalionul 817 Artilerie "Petru Rares", locul II - Plt. Alexa Cristian din Batalionul 812 Infanterie "Bistrita", iar pe locul III - Plt. Hunyadi Matyas-Alexandru din Batalionul 811 Infanterie "Dej".

Castigatorii vor reprezenta Brigada 81 Mecanizata la faza pe Divizia 4 Infanterie "GEMINA", etapa ce se va desfasura in perioada 14 - 18.10.2013, in garnizoana Miercurea - Ciuc.

                                                                                                                                                                   

             Lt.col.

                     Florin APAFAIAN.

                                             

                                             

6 commentarii2835 vizualizări27 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0