Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 25 Iulie 2021 - 14587
Noul an scolar a inceput si pentru detinutii din Penitenciarul Bistrita.

Astazi, 30.09.2013, in Penitenciarul Bistrita a avut loc festivitatea de deschidere a anului scolar 2013 - 2014 pentru persoanele private de libertate aflate in custodia unitatii.

Clopotelul a sunat inceperea scolii pentru un numar de 38 persoane private de libertate care au solicitat inscrierea la cursurile invatamantului primar, respectiv 32 persoane private de libertate care doresc sa urmeze cursurile ciclului gimnazial.

Alaturi de specialisti ai Serviciului de Educatie si Asistenta Psihosociala, la festivitate au fost prezenti directorul Scolii Gimnaziale Nr. 4 Bistrita, profesor Daniela Danea, precum si cadre didactice ale acestei institutii, care, in baza protocolului de colaborare incheiat de Penitenciarul Bistrita cu Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, vor asigura instruirea scolara a persoanelor private de libertate.

Ceremonia de incepere a noului an scolar a fost marcata de discursul domnului comisar de penitenciare Pircalab Mihai, sef Birou Educatie, care a transmis celor prezenti mesajul directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor:

 Indiferent de varsta, generatii succesive de profesori si elevi continua sa asocieze anotimpului toamna- nostalgia sfarsitului vacantei de vara si emotia incepututlui noului an scolar. De la aceasta regula nu fac exceptie persoanele care, desi sunt institutionalizate in unitati ale sistemului penitenciar, au optat pentru educatie si au pornit pe drumul anevoios, dar plin de satisfactii personale, al scolii. Ca parte a demersului formativ, Administratia Nationala a Penitenciarelor adreseaza un mesaj ferm de sustinere tuturor celor care si-au asumat calitatea de elev si isi exprima pretuirea fata de efortul pentru care si-au manifestat disponibilitatea.

            Cursurile scolare vor fi derulate in cadrul programului "A doua sansa", program ce presupune accesul la educatie pentru grupuri dezavantajate, educatia fiind un drept al fiecaruia, cu prisosinta al celor care, din diverse motive, nu au frecventat cursurile ori au fost nevoiti sa-si intrerupa studiile.

Fiecare persoana privata de libertate care va promova un an scolar va beneficia de 30 de zile considerate ca executate din pedeapsa.

In anul scolar precedent, in Penitenciarul Bistrita, 67 persoane private de libertate au promovat anul scolar, dintre acestea 22 persoane fiind inscrise in ciclul primar, iar 45 in cel gimnazial.

 

Inspector principal de penitenciare Laura OPRIS

Purtator de cuvant

PENITENCIARUL BISTRITA

 

Telefon: 0263/238.17,         0741/265.809 e-mail: laura.opris@anp.gov.ro

 

0 comentarii2744 vizualizări30 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0