Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 25 Iulie 2021 - 14587
In memoria - Marius Florin Sfeches si Cristian-Petru Filip.

Astazi, 1 octombrie 2013, comemoram  trei ani de zile de la tragicul eveniment din data de 1 octombrie 2010, cand in jurul orei 10.oo (ora Romaniei), sublocotenentii post-mortem Marius Florin Sfeches si Cristian-Petru Filip au cazut la datorie, in timpul executarii unei misiuni in Afganistan, in urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului HMMWV in care se aflau acestia.

Atacul s-a produs in Provincia Zabul, la aproximativ 40 de km nord-est de Qalat, in urma exploziei, fiind ranit si plutonierul major Vasile Zbanca. Militarul ranit a fost transportat, conform procedurilor, cu un elicopter de evacuare medicala la spitalul militar din Baza Lagman,.

            Militarul ranit si cei doi militari care si-au pierdut viata faceau parte din Batalionul 812 Manevra "Soimii Carpatilor".

Sublocotenentul post-mortem Marius Florin Sfeches avea 25 de ani, sublocotenentul post-mortem  Cristian-Petru Filip avea 26 de ani si ambii erau necasatoriti.

            Militarii care si-au sacrificat viata sub culorile Drapelului National, savarsind acte de devotament exceptional in timpul executarii misiunii in Teatrul de Operatii din Afganistan, au fost avansati la gradul de sublocotenent post-mortem, de catre ministrul apararii nationale si decorati cu Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler, pentru militari, cu insemn de razboi, de catre Presedintelei Romaniei.

            La Biserica Militara a garnizoanei Bistrita, incepand cu ora 0830, a avut loc slujba de pomenire a celor doi eroi ai Batalionului 812 Infanterie "Bistrita", slujba oficiata de catre preotul militar al garnizoanei, Iustin Iuliu Somodean, unde au participat familiile celor doi eroi, cat si militari din cadrul batalionului, rude si prieteni.

            Cei doi eroi, cazuti la datorie in Teatrul de Operatii din Afganistan vor ramane vesnic vii in amintirea noastra si aducem pe acesta cale un pios omagiu familiilor greu incercate.

 

Cazut la datorie in data de 01.10.2010 in timpul unei misiuni de patrulare in aria de responsabilitate a Batalionului 812 Manevra "Soimii Carpatilor" AFGANISTAN - ISAF III. Slt. p.m. FILIP CRISTIAN - n. 19.01.1984.

Cazut la datorie in data de 01.10.2010 in timpul unei misiuni de patrulare in aria de responsabilitate a Batalionului 812 Manevra "Soimii Carpatilor" AFGANISTAN - ISAF III. Slt. p.m. SFECHES MARIUS - n. 15.11.1984.

 

Eroii nu mor niciodata, Bunul Dumnezeu sa-i odihneasca in pace !!!

 

 

   Intocmit -  Ofiter cu informarea si relatiile publice la UM 02110 Bistrita

                       Locotenent

                    Iulian DAMACUS.

212 commentarii4774 vizualizări01 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0