Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Incendii in cartier Slatinita, la Rodna, Reteag si Lunca Ilvei.

Joi, 3 octombrie a.c., la ora 09.02, dispeceratul integrat ISU SAJ a fost informat, prin numarul unic pentru apeluri de urgenta 112, despre izbucnirea unui incendiu la o casa de locuit aflata intr-o zona izolata din cartierul Slatinita, municipiul Bistrita.

           Doua autospeciale de lucru cu apa si spuma si un echipaj SMURD din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita au fost alocate cazului. In momentul ajungerii la locul indicat, salvatorii au constatat ca incendiul se manifesta violent, cu flacara deschisa, la nivelul a doua incaperi din cele trei ale imobilului si la acoperisul aferent acestora. S-a luat urgent masura izolarii focarelor pentru a impiedica propagarea incendiului la jumatatea de casa neafectata, ulterior pompierii militari au procedat pentru lichidarea rapida a acestora.

           Proprietarul a reusit sa se autoevacueze dintr-o incapere cuprinsa de flacari in conditii de siguranta. Incendiul a fost lichidat dupa aproximativ 30 de minute, reusindu-se salvarea unei incaperi si acoperisul pe o suprafata de aproximativ 30 mp.

            Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de efectul termic al curentului electric - aparate electrocasnice lasate sub tensiune.

             

    Incendiu in localitatea Rodna

           Cateva ore la tarziu, in jurul orei 16.05, pompierii militari din cadrul Garzii de Interventie Singeorz Bai au fost solicitati sa intervina, impreuna cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Rodna, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casa de locuit, situata pe strada Magurii din localitatea Rodna.

          Interventia prompta a salvatorilor a limitat considerabil pagubele materiale, fiind afectati doar 2 mp din tavanul unei incaperi. Cauza probabila a acestui eveniment a fost stabilita ca fiind "cosul de fum amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile"

 

                  Incendiu in localitatea Reteag

           Vineri dimineata, 4 octombrie, in jurul orei 01.30. dispeceratul integrat ISU SAJ a fost informat, prin numarul unic de urgenta 112, despre izbucnirea unui incendiu la o casa de locuit din localitatea Reteag. Doua echipaje ale pompierilor militari, cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma, un echipaj de prim ajutor SMURD, dar si voluntarii din localitatea Petru Rares s-au indreptat de urgenta spre locul indicat.

          Incendiul se manifesta la izolatia podului casei, pe o suprafata de aproximativ 40 mp si la nivelul grinzilor acestuia. Dupa mai putin de 50 de minute incendiul a fost lichidat, salvatorii reusind sa impiedice extinderea incendiului la incaperile imobilului. Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind "utilizarea cosului de fum necuratat".

 

          Incendiu in apropierea garii CFR din Lunca Ilvei

           Vineri, 4 octombrie, in jurul orei 05.00, dispeceratul integrat ISU SAJ a fost informat faptul ca o cladire dezafectata din apropierea garii din localitatea Lunca Ilvei, apartinand SNCFR, a fost cuprinsa de flacari. Un echipaj al pompierilor militari din cadrul Garzii de Interventie Singeorz Bai, cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma, sprijiniti de pompierii din cadrul S.P.S.U. al societatii "Silvania International" s-au indreptat de urgenta spre locul indicat. Imobilul, cu o suprafata de aproximativ 120 mp, era cuprins in totalitate de flacari. Ultimii 300 de m spre locul interventiei au fost impracticabili autospecialelor de interventie, pompierii fiind nevoiti sa realizeze un dispozitiv de interventie de aproximativ 250 - 300 m pentru a putea actiona cu o linie de refulare. Obiectivul principal al interventiei a fost de a lichida incendiul inainte ca acesta sa se propage la padurea de conifere si la reteaua electrica de inalta tensiune aflate in imediata apropiere a imobilului afectat de flacari.

 

 

 

In perioada 03.10.2013, ora 0730 - 04.10.2013, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 18 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                     13;
  • Incendii:                                                                              4;
  • Protectia comunitatilor:                                                     1;

                  

           

COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

                                      Persoana de contact: plt. Marius Rus  - tel. 0748/299990

0 comentarii2828 vizualizări04 octombrie 2013




rss 2.0
rss 2.0