Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 30 Septembrie 2020 - 1744 vizitatori azi
Incendiu in municipiul Bistrita. Incendiu in localitatea Viile Tecii.

Vineri, 4 octombrie a.c., la ora 15.45, garda de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita a fost solicitata sa intervina pentru lichidarea unui incendiu produs la gardul unei gospodarii individuale din municipiul Bistrita, str. Ion Minulescu. Incendiul a fost lichidat rapid, inainte ca alte pagube materiale sa fie inregistrate. Cel mai probabil, flacarile au fost provocate de fumatul in locuri nepermise sau neprotejate. 

 

             Cos de fum necuratat in localitatea Nepos

         Cateva ore la tarziu, in jurul orei 20.45, pompierii militari din cadrul Sectiei de Pompieri Nasaud au fost solicitati sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la nivelul unui cos de fum al unei locuinte din localitatea Nepos, comuna Feldru. Interventia prompta a pompierilor nasaudeni a impiedicat extinderea incendiului, limitand pagubele materiale la cosul de fum necuratat corespunzator.

 

                  Incendiu in localitatea Viile Tecii, comuna Teaca

           Duminica, 6 octombrie, in jurul orei 18.00. dispeceratul integrat ISU SAJ a fost informat, prin numarul unic de urgenta 112, despre izbucnirea unui incendiu la o casa de locuit din localitatea Viile Tecii, comuna Teaca. Doua echipaje ale pompierilor militari bistriteni, cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma, dar si voluntarii din localitatea Teaca s-au indreptat de urgenta spre locul indicat.

          Incendiul se manifesta atat in interiorul locuintei, cat si la nivelul acoperisului. Acesta a fost localizat si lichidat in aproximativ o ora si jumatate, interval in care pompierii au reusit impiedicarea propagarii flacarilor la anexele gospodaresti ale locuintei si la casele invecinate. Imobilul respectiv nu era locuit in momentul producerii incendiului, proprietarii fiind stabiliti in municipiul Bistrita. In urma incendiului au ars: o camera, cu bunurile materiale din interior, pe o suprafata de cca. 16 mp, o bucatarie de aproximativ 8 mp, o camara si acoperisul pe o suprafata de circa 60 mp. Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis, primele materiale care au ars fiind textile naturale.

 

In perioada 04.10.2013, ora 0730 - 07.10.2013, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 58 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                   55;
  • Incendii:                                                                  3;

                  

           

COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

                                        Persoana de contact: plt. Marius Rus  - tel. 0748/299990.

.

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

1 comentariu2611 vizualizări07 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0