Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 27 Septembrie 2020 - 7588 vizitatori azi
Incendiu in localitatea Nepos.

Marti dimineata, 8 octombrie a.c., la ora 04.24, dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J. a fost informat despre izbucnirea unui incendiu la un imobil care adapostea un cazan de tuica, situat pe raza localitatii Nepos, comuna Feldru. Doua echipaje ale pompierilor militari nasaudeni, cu autospeciale de lucru cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor SMURD, sprijiniti de patru pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Feldru cu autospeciala din dotare, s-au indreptat de urgenta spre locul indicat.

             In urma recunoasterii, salvatorii au constatat ca acoperisul imobilului, pe o suprafata de circa 30 mp, si interiorul acestuia erau cuprinse de flacari. In momentul izbucnirii incendiului, in interior se aflau 3 persoane, toate reusind sa se autoevacueze in conditii de siguranta.

            Interventia a durat aproximativ doua ore, pompierii militari reusind sa impiedice degradarea instalatiei cazanului de tuica confectionat din cupru. Au ars: acoperisul imobilului in totalitate, un motor electric, 4 butoaie de plastic si o canapea.

            Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind utilizarea unui cos (burlan) de fum neprotejat sau amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile.  

 

 

 

In perioada 07.10.2013, ora 0730 - 08.10.2013, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 19 situatii de urgenta, astfel:

 Interventii S.M.U.R.D.:                                                     18;

  • Incendii:                                                                              1;

              

COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

                                       Persoana de contact: plt. Marius Rus  - tel. 0748/299990.

 

.

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

0 comentarii2121 vizualizări08 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0