Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 30 Septembrie 2020 - 3136 vizitatori azi
Incendii in Mijlocenii Birgaului si Telciu.

Sambata, 12 octombrie a.c., la ora 22.27, dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J. a fost informat despre izbucnirea unui incendiu la grajdul si sura unei gospodarii din localitatea Mijlocenii Birgaului, comuna Josenii Birgaului.

                    Doua echipaje ale pompierilor din cadrul Garzii de Interventie Prundu Birgaului, cu autospeciale de lucru cu apa si spuma si pompierii din cadrul S.V.S.U. Josenii Birgaului s-au deplasat in cel mai scurt timp la locul indicat. Incendiul a fost lichidat dupa aproximativ 3 ore, pompierii militari stabilind cauza probabila a evenimentului ca fiind efectul termic al curentului electric, cablu (conductor) electric neizolat corespunzator. Au ars sura in totalitate si grajdul in proportie de aproximativ 40 %.

                  

  Incendiu in localitatea Telciu

                    Luni dimineata, 14 octombrie a.c., in jurul orei 03.30, pompierii militari din cadrul Sectiei de pompieri Nasaud au fost solicitati sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit pe raza localitatii Telciu.

                    Flacarile au cuprins un grajd, o sura si o bucatarie de vara si amenintau sa se extinda la casa de locuit din apropiere. Pompierii militari, sprijiniti de voluntarii din localitate, au lichidat incendiul dupa aproximativ 4 ore, limitand considerabil pagubele materiale.

                    In urma incendiului, au ars: acoperisul anexelor in totalitate, pe o suprafata cca. de 150 mp si aproximativ 5 tone de fan depozitat intr-una din anexe.  

 

 

In perioada 11.10.2013, ora 0730 - 14.10.2013, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 78 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                     74;
  • Incendii:                                                                              2;
  • Protectia comunitatilor:                                                     1;
  • Asistenta persoane:                                                           1;

 

 


COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

                                           Persoana de contact: plt. Marius Rus  - tel. 0758/226177

 

0 comentarii2079 vizualizări14 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0