Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 24 Septembrie 2020 - 13036 vizitatori azi
Salvari de animale pe Valea Birgaului.

Luni, 14 octombrie a.c., in jurul orei 15.00, dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J. a fost informat despre faptul ca, intr-o gradina apartinand unei gospodarii din localitatea Muresenii Birgaului, un cal lasat nesupravegheat a cazut intr-o fantana, iar proprietarii animalului nu reuseau sa-l scoata.

                    Un echipaj al pompierilor militari din cadrul Garzii Prundu Birgaului, cu o autospeciala de descarcerare, s-a deplasat la locul indicat. Cu ajutorul unui buldoexcavator si sprijiniti de localnici, pompierii militari au reusit sa extraga animalul din fantana adanca de cca. 3 m.

                    Imediat dupa retragere, acelasi echipaj a fost solicitat, in jurul orei 16.30, pentru o misiune similara pe raza localitatii Prundu Birgaului. In gradina unei gospodarii din localitate, intr-o zona de deal, un cal lasat nesupravegheat a cazut intr-o fantana (put) adanca de aproximativ 5 - 6 m. De aceasta data, pompierii militari au fost nevoiti sape in jurul fantanii pentru a putea permite accesul catre animal, a-l asigura corespunzator si extrage in conditii de siguranta.

 

 

 

In perioada 14.10.2013, ora 0730 - 15.10.2013, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 22 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                     20;
  • Salvare animale:                                                                2;

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

                                       Persoana de contact: plt. Marius Rus  - tel. 0758/226177.

.


Foto - arhiva Bistritanews.ro

 

0 comentarii2121 vizualizări15 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0