Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 30 Septembrie 2020 - 3514 vizitatori azi
Accident feroviar intre Gledin si Rapa de Jos.

Miercuri, 16 octombrie a.c., in jurul orei 08.10, dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J. a fost informat despre producerea unui accident feroviar intre localitatile Gledin si Rapa de Jos, km 33+200m. O drezina, in care se aflau 16 persoane, a intrat in coliziune cu un tren de marfa care circula in aceiasi directie.

            Din cauza amplorii evenimentului si a numarului mare de victime, a fost pus in aplicare planul rosu de interventie stabilit pentru judetul Bistrita - Nasaud. In cel mai scurt timp, la locul indicat, s-au deplasat doua echipaje de descarcerare, doua echipaje de terapie intensiva mobila SMURD (TIM), un echipaj de prim ajutor SMURD (EPA) si o autospeciala de prima interventie si comanda (APIC) din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud, impreuna cu 6 ambulante apartinand Serviciului Judetean de Ambulanta Bistrita - Nasaud, un echipaj al jandarmilor bistriteni care a asigurat zona si 7 echipaje de politie din cadrul IPJ Bistrita - Nasaud si Politia Transporturi Feroviare. Salvatorii bistriteni au fost sprijiniti de catre forte si mijloace din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Horea" al judetului Mures care au intervenit cu doua autospeciale de transport persoane victime multiple (ATPVM), un echipaj de terapie intensiva mobila SMURD (TIM), doua echipaje prim ajutor SMURD (EPA), doua autospeciale de descarcerare, o autospeciala suport logistic si o autospeciala de prima interventie si comanda (APIC) si un echipaj tip C apartinand Serviciului Judetean de Ambulanta Mures.

              Ultimii 800 de m din itinerariul de deplasare au fost impracticabili autospecialelor de interventie, pompierii militari, paramedicii si echipajele medicale fiind nevoiti sa se deplaseze pe jos, cu targi si accesoriile necesare din dotare, pentru a ajunge cat mai rapid la victime. La fata locului, salvatorii au constatat ca, in momentul producerii accidentului, in drezina in cauza se aflau 14 persoane, dintre care 8 au ramas blocate in interior.

            S-a constituit un punct de colectare a victimelor si s-a efectuat triajul primar, dupa care victimele au fost transportate (800 m) la locul in care se aflau autospecialele. Dupa o evaluare preliminara a starii victimelor de catre echipajele medicale, pompierii militari care incadreaza autospecialele de descarcerare si paramedicii au extras victimele, pe rand, in vederea transportarii acestora in punctul de triaj amplasat in apropierea caii de acces.

            Dupa constituirea celui de-al doilea punct de colectare, s-a efectuat triajul final, in urma caruia au mai aparut doua victime constiente si fara leziuni, care plecasera de la locul accidentului fara sa anunte.

            In urma triajului, s-a hotarat trimiterea catre Unitatea de Primire Urgenta Bistrita a unui numar de 8 victime, toate prezentand leziuni care nu le pot pune viata in pericol, celelalte 8 victime, dintre care una in stare grava, fiind transportate la Unitatile de Primire Urgente din municipiul Targu Mures.           

 

 

 COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

I.S.U. "BISTRITA"  AL JUDETULUI BISTRITA - NASAUD                          

 Persoana de contact plt. Marius RUS  - tel. 0758226177.               

 

0 comentarii2072 vizualizări16 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0