Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 15 Iulie 2020 - 9352 vizitatori azi
Ardere necontrolata in localitatea Rodna. Asanare de munitie in localitatea Visuia.

Vineri, 22 noiembrie a.c., la ora 21.32, dispeceratul integrat ISU SAJ a fost informat, prin numarul unic de urgenta 112, despre izbucnirea unui incendiu la un cos de fum al unui apartament din localitatea Rodna, str. Principala. Interventia rapida a echipajelor pompierilor militari din cadrul Garzii de Interventie Singeorz - Bai a condus la limitarea considerabila a pagubelor materiale.

 

Asanare de munitie in localitatea Visuia   

Un echipaj pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" a fost solicitat sambata, 23 noiembrie a.c., prin numarul unic de urgenta 112, in vederea ridicarii unei grenade defensive, descoperita pe raza localitatii Visuia. In timp ce executa o lucrare de reamenajare a portii, un barbat din localitate a observat grenada si a oprit orice activitate pana la sosirea echipajului specializat. Pe aceasta cale, readucem in atentia tuturor importanta respectarii masurilor de protectie in situatiile in care sunt identificate elemente de munitie ramase neexplodate.

 

Incendiu in localitatea Visuia

Doua echipaje ale pompierilor militari bistriteni s-au deplasat sambata, 23 noiembrie, in jurul orei 20.00, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un fanar, pe raza localitatii Visuia. Evenimentul a fost  provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric. In urm incendiului a ars aproximativ 1 tona de fan si au fost degradate alte 3 tone. Interventia a durat aproximativ doua ore.

 

Accident rutier in localitatea Rebrisoara

Un echipaj de descarcerare din cadrul Sectiei de Pompieri Nasaud, impreuna cu un echipaj medical din cadrul SAJ Bistrita - Nasaud, au fost solicitate sa intervina duminica, 24 noiembrie a.c., ora 02.09, pe raza localitatii Rebrisoara. In apropierea caii ferate, un autoturism a colizionat cu un stalp de electricitate provocand ruperea acestuia, dupa care a ramas blocat pe sinele caii ferate. In autoturismul implicat in accident se aflau 3 persoane, doi adulti si un copil. Din fericire, nicio persoana nu a avut nevoie de ingrijiri medicale, pompierii militari asigurand masurile de aparare impotriva incendiilor, ulterior au sprijinit actiunea de curatare a caii ferate in vederea reluarii circulatiei feroviare in conditii normale.    

 

 

Interventii S.M.U.R.D.

             In intervalul 22.11.2013, ora 07.30 - 25.11.2013, ora 07.30, echipajele S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au fost alocate unui numar de 62 interventii, dupa cum urmeaza:

  • Echipajul de terapie intensiva mobila SMURD: 9 cazuri;
  • Echipajul de prim ajutor SMURD Bistrita: 15 cazuri;
  • Echipajul de prim ajutor SMURD Prundu Birgaului: 12 cazuri;
  • Echipajul de prim ajutor SMURD Nasaud: 8 cazuri;
  • Echipajul de prim ajutor SMURD Beclean: 8 cazuri;
  • Echipajul de prim ajutor SMURD Singeorz - Bai: 9 cazuri;

 

   Compartimentul Informare si Relatii Publice al I.S.U. "Bistrita". 

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

 

 

0 comentarii1806 vizualizări25 noiembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0