Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Batalionul 812 infanterie Bistrita - unitate de elita a armatei Romane.

Acum, inaintea Zilei Nationale a Romaniei, toti romanii se gandesc la inaintasii nostri care si-au jertfit viata pentru Romania Mare si moderna sau pentru Republica Romania si Republica Moldova(Basarabia), care momentan sunt despartite dupa voia mai marilor Europei din timpul razboiului al II-lea mondial.

Cu toate acestea, nu putem uita de Ziua Nationala a Romaniei, de simbolul romanismului, al independentei, al unitatii, vitejiei si camaraderiei, toate acestea fiind intruchipate cel mai bine de Armata Romana.

In mod special bistritenii se pot mandrii cu o unitate de elita a armatei romane, care a dus faima orasului si a judetului pe mai multe continente aici fiind vorba de militarii Batalionului 812 Bistrita "Soimii Carpatilor", militari ce fac parte din Brigada 81 Mecanizata, care isi are sediul si comanda tot in municipiul Bistrita.

Militarii Batalionului 812 reprezinta cu siguranta excelenta in domeniul manuirii armelor, fapt demonstrat cu prisosinta in teatrele de operatii, unde a fost mobilizat batalionul, atat sub comanda O.N.U sau a N.A.T.O. Chiar daca momentan, armata romana si in speta militarii de la 812 nu lupta direct pentru apararea patriei pe teritoriu national, ei isi indeplinesc obligatiile fatza de tara, asa cum le-au stabilit tratatele semnate de politicienii romani de dupa 1989 si in mod special odata cu intrarea in pactului militar nord-atlantic - N.A.T.O.

In pozele facute de mine la ultimele intalniri cu comandantul Batalionului 812-colonelul Cornel Scurt se vede atat mandria de a fi soldat roman la Bistrita, dar si buna pregatire a ofiterilor, subofiterilor si militarilor angajati din acesta unitate.

 .

Marius Chiuzan.

.

Vezi si :

Ziua Portilor Deschise la Batalionul 812 Bistrita.(35 de poze)

http://bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=14&article=5432

 

Black Sea Rotational Force 2014.1 (BSRF-14.1.)

http://bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=14&article=10274

 

In memoria - Marius Florin Sfeches si Cristian-Petru Filip.

http://bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=14&article=10218

 

A fost Ziua Armatei Romaniei in scoli.

http://bistrita-news.ro/index.php?mod=article&cat=14&article=10422

 

 

0 comentarii3654 vizualizări29 noiembrie 2013




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0