Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 27 Iulie 2021 - 14587
Maestrul Paul Rusan la un simultan de sah cu detinuti din Penitenciarul Bistrita.

Luand in considerare puterea de influentare comportamentala pe care o au exemplele de succes din comunitate pentru persoanele private de libertate, astazi, 06 decembrie 2013, 19 detinuti din custodia Penitenciarului Bistrita au participat la un simultan de sah cu presedintele Asociatiei Sah Club Bistrita, maestrul FIDE, Paul - Cristian Rusan.

Dupa incheierea concursului, invitatul a inmanat diplome si a felicitat persoanele private de libertate care au obtinut rezultate foarte bune pe parcursul anului la competitiile sportive derulate in unitate si in plan regional.

Maestrul a punctat valentele formative ale sahului in planul personalitatii si i-a incurajat pe cei prezenti in continuarea practicarii sportului, pentru dobandirea unui tonus psihic optim, dar mai ales pentru disciplinarea si echilibrarea comportamentala.

Activitatea s-a desfasurat in cadrul proiectului Personalitati locale - modele de viata si surse de potentare a valorilor sociale, proiect demarat la nivelul sistemului penitenciar romanesc, care presupune derularea de intalniri intre persoanele din detentie si personalitati recunoscute pe plan local, ce pot impartasi din experienta proprie de viata si pot constitui modele comportamentale autentice.

 

 

Inspector principal de penitenciare Laura OPRIS

Purtator de cuvant PENITENCIARUL BISTRITA

Telefon: 0263/238.175, 0741/265.809

e-mail: laura.opris@anp.gov.ro

 

 

0 comentarii3129 vizualizări06 decembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0