Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 17 Ianuarie 2021 - 13072 vizitatori azi
In judet, se actioneaza pentru deszapezirea/mentinerea drumurilor.

COMITETUL JUDETEAN PENTRU SITUATII DE URGENTA monitorizeaza permanent situatia operativa de la nivelul judetului Bistrita - Nasaud. Din cauza fenomenelor meteorologice inregistrate in ultimele ore in judet, se actioneaza pentru deszapezirea/mentinerea drumurilor cu 71 utilaje, astfel:

Ø    Drumuri nationale - 36 utilaje, s-au folosit 287 tone material antiderapant;

Ø    Drumuri judetene - 35 utilaje, s-au folosit 237 tone material antiderapant;

Totodata facem precizarea ca in data de 06.12.2013 s-a actionat pentru deszapezirea/mentinerea drumurilor cu 75 utilaje, astfel:

Ø    Drumuri nationale - 40 utilaje, s-au folosit 280 tone material antiderapant;

Ø    Drumuri judetene - 35 utilaje, s-au folosit 346 tone material antiderapant;

 

La ora 12.00, toate drumurile nationale si judetene erau deschise, neexistand restrictii de circulatie. Tinand cont de faptul ca pe drumurile nationale si judetene se circula in conditii de iarna, va readucem la cunostinta urmatoarele recomandari:

 


-  Asigurati-va ca functioneaza corespunzator sistemele de iluminare-semnalizare, cat si a cele de climatizare/degivrare.
-  Dotati-va autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece.
-  Utilizati luminile de intalnire si pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri si a celor de ceata in cazul aparitiei acestui fenomen.
-  Evitati actionarea brusca a mecanismului de directie si a sistemului de franare al autovehiculului.
-  Asigurati-va rezerve de combustibil, apa, hrana, haine groase, paturi, medicamente, un telefon mobil pe care sa-l folositi in caz de urgenta, apeland cu mult calm numarul de urgenta 112, precum si un incarcator/baterie de rezerva.

-  Respectati indicatiile agentilor de circulatie si a administratorilor de drumuri, in cazul interzicerii temporare a circulatiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea interventiei echipajelor de deszapezire si a autosalvarilor.

 

Persoana de contact: purtator de cuvant - cpt. Budurlean Ioan.

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.      

0 comentarii2177 vizualizări07 decembrie 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0