Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 03 Aprilie 2020 - 5252 vizitatori azi
Activitati moral-religioase desfasurate cu detinutii din Penitenciarul Bistrita.

In contextul activitatilor moral-religioase care fac parte din programul desfasurat in perioada sarbatorilor de iarna, astazi, 11 decembrie 2013, sub coordonarea preotului ortodox Ioan Vlasin, 14 detinuti aflati in custodia Penitenciarului Bistrita au vizitat Manastirea "Sfantul Spiridon" din localitatea Stramba.

Persoanele private de libertate selectate pentru aceasta iesire in comunitate au dat dovada de o conduita constant pozitiva pe parcursul anului, implicandu-se activ in diverse activitati lucrative si programe socio-educative.

Grupul de vizitatori a fost primit in asezamantul monahal cu ospitalitate si caldura, de catre parintele duhovnic si maicute, care le-au vorbit celor de fata despre semnificatia sarbatorilor din aceasta perioada a anului si le-au dat invataturi crestine pentru noul an. La randul lor, persoanele private de libertate au rasplatit generozitatea gazdelor, cantand colinde.

Fiind o perioada incarcata de semnificatii religioase profunde, saptamanal, in perioada premergatoare Craciunului, persoanele private de libertate vor avea ocazia sa urmareasca filme si documentare cu tematica religioasa, difuzate prin televiziunea cu circuit inchis, dar vor purta si dialoguri spirituale si vor asculta cuvintele pline de invataturi crestine ale calugarilor de la Manastirea "Sfantul Ilie" de la Nuseni.

Aceste activitati urmaresc atat exersarea de catre persoanele private de libertate, in afara spatiului carceral, a unor conduite care sa faciliteze dezvoltarea personala si reintegrarea sociala, dar si deschiderea spre un nou univers de cunoastere si de experimentare a unor modalitati noi de traire sociala, in armonie cu semenii si aproape de divinitate.

 

 

Inspector principal de penitenciare Laura OPRIS

Purtator de cuvant

PENITENCIARUL BISTRITA

 

Telefon: 0263/238.175,   0741/265.809

e-mail: laura.opris@anp.gov.ro

 

 

0 comentarii2226 vizualizări11 decembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0