Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 25 Februarie 2021 - 28890 vizitatori azi
Sa ne cinstim eroii cum se cuvine.

Activitati desfasurate de catre militarii din Brigada 81 Mecanizata"General GRIGORE BALAN" cu ocazia Zilelor de 21 si 22 Decembrie 2013. Pe parcursul istoriei, romanii au luptat cu devotament pentru castigarea independentei, suveranitatii si democratiei tarii noastre. Noi, cei de astazi, suntem obligati sa aparam cu orice pret aceste valori.

Pentru a cinsti cum se cuvine aceste importante evenimente, la nivelul garnizoanei Bistrita si in localitataea Brateni, s-au organizat si desfasurat o serie de activitati astfel:

Vineri, 20.12.2013:

                      -  orele 09.00, in localitatea Brateni, comuna Sanmihaiul de Campie, judetul Bistrita-Nasaud, a avut loc un ceremonial militar-religios in memoria eroului Ioan SABAU, cazut in data de 21.12.1989  in municipiul Cluj-Napoca.

                 -    orele 12.00, la Troita Eroilor din Piata Petru Rares municipiul Bistrita, a avut  loc un ceremonial militar si religios de depuneri de coroane si jerbe de flori la care au participat reprezentanti ai institutiilor statului, ai autoritatilor publice locale, militari din unitatile garnizoanei Bistrita precum si numerosi locuitori ai municipiului. Activitatea s-a incheiat cu defilarea detasamentului de onoare constituit de militari ai Brigazii 81 Mecanizata"General GRIGORE BALAN".

Activitati similare s-au desfasurat si in unitatile subordonate brigazii din garnizoanele Dej, Prundu-Bargaului si Turda.

Sa ne cinstim eroii cum se cuvine si sa nu uitam ca jertfa lor nu a fost zadarnica, pentru ca noi sa traim intr-o tara libera si democratica.

 

           Lt. col. Florin APAFAIAN

0 comentarii2373 vizualizări20 decembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0