Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Interventii ISU in perioada Craciunului.

In perioada 24.12 - 28.12.2013, pompierii militari si paramedicii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au fost solicitati sa intervina pentru gestionarea unui numar de 118 situatii de urgenta, dupa cum urmeaza:

·      105 interventii S.M.U.R.D.;

·      5 incendii;

·      1 actiune de sprijin a Serviciului Judetean de Ambulanta (transport persoana supraponderala);

·      7 interventii de acordare a primului ajutor unui numar de 25 de victime, rezultate in urma unor accidente rutiere (interventii gestionare fie doar de catre paramedicii SMURD, fie in colaborare cu Serviciul Judetean de Ambulanta Bistrita - Nasaud);

 

Accident rutier grav in localitatea Galatii Bistritei

Marti, 24 decembrie a.c., la ora 12.00, dispeceratul integrat ISU SAJ a fost informat, prin numarul de urgenta unic 112, despre faptul ca, in localitatea Galatii Bistritei, pe DN 15 A, a avut loc un accident rutier in care au fost implicate doua autoturisme.

In urma coliziunii, unul dintre conducatorii auto, un barbat in varsta de 63 de ani, a ramas incarcerat. In cel mai scurt timp, la locul solicitarii s-au deplasat modulul SMURD, compus dintr-o autospeciala de descarcerare, echipajul de terapie intensiva mobila si un echipaj de prim ajutor din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita, impreuna cu un echipaj medical apartinand Serviciului Judetean de Ambulanta Bistrita - Nasaud. Victima a fost extrasa in aproximativ 15 minute din autoturismul avariat si predata echipajului de terapie intensiva mobila SMURD, in vederea acordarii ingrijirilor medicale de specialitate. Pentru a asigura accesul catre aceasta, pompierii militari au indepartat bordul, volanul, portierele si stalpul din partea stanga a autoturismului. Echipajele medicale au preluat alte doua femei de la locul accidentului, acestea fiind constiente, insa prezentau multiple traumatisme si contuzii.

 

 

 

 

Doua incendii in noaptea de Ajun

Garda de Interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita a fost solicitata miercuri dimineata, 25.12.2013, la ora 02.45, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament situat in municipiul Bistrita, bulevardul Independentei. Incendiul se manifesta intr-o incapere a apartamentului, flacarile cuprinzand un televizor si un corp de mobilier situat in apropiere. Pompierii militari au patruns in zona in care se manifesta incendiul si dupa cateva minute au lichidat focarele. Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, in urma unui scurtcircuit electric la televizor.

La ora 03.25, Dispeceratul integrat ISU SAJ a fost informat, prin numarul de urgenta unic 112, despre producerea unui incendiu la o casa de locuit din centrul orasului Beclean. Doua autospeciale de lucru cu apa si spuma din cadrul subunitatii din localitate au fost trimise la locul solicitarii. Incendiul se manifesta cu flacara deschisa la nivelul acoperisului pe o suprafata de 20-25 mp. Focarele au fost localizate rapid, inainte ca flacarile sa se propage la intreg imobilul, limitandu-se considerabil pagubele materiale. De acesta data, evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de utilizarea unui cos de evacuare a fumului neprotejat fata de materiale combustibile.


Incendiul in noaptea de Craciun

 Pompierii militari care incadreaza doua autospeciale de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita s-au deplasat de urgenta joi dimineata, 26.12.2013,  la ora 02.20, pe Calea Moldovei din municipiul Bistrita, unde a fost anuntat un incendiu la o casa de locuit.

Proprietarii nu se aflau in imobil in momentul izbucnirii incendiului, care se manifesta la o terasa din lemn alipita casei de locuit. Interventia rapida a militarilor a condus la impiedicarea extinderii flacarilor la imobil, salvandu-se in acest mod intreaga casa. Cauza probabila a fost stabilita ca fiind un scurtcircuit la o instalatie electrica externa, lasata sub tensiune.

 

   Compartimentul Informare si Relatii Publice al I.S.U. "Bistrita". 

 

CATRE

INSTITUTIA PREFECTULUI JUDETUL BISTRITA-NASAUD

 

 In conformitate cu adresa dumneavoastra nr. II B 24748 din 10.12.2013 privind sedinta ordinara a Colegiului Prefectural Bistrita-Nasaud din data de 18 decembrie 2013, ora 10.00, am onoarea sa inaintez in anexa  Masurile privind desfasurarea corespunzatoare a traficului pe drumurile publice si asigurarea climatului de ordine si siguranta pentru perioada sarbatorilor de iarna - Asigurarea ordinii publice si sigurantei cetateanului.

 

 Cu stima,

INSPECTOR SEF

Locotenent colonel  dr. ing. Florea Constantin

 

  Anexa MASURILE PRIVIND DESFASURAREA CORESPUNZATOARE A TRAFICULUI PE DRUMURILE PUBLICE SI ASIGURAREA CLIMATULUI DE ORDINE SI SIGURANTA PENTRU PERIOADA SARBATORILOR DE IARNA

 Asigurarea ordinii publice si sigurantei cetateanului

In vederea asigurarea ordinii publice si sigurantei cetateanului pe perioada sarbatorilor de iarna Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita-Nasaud desfasoara urmatoarele activitati:

  1. Instruirea autoritatilor publice locale privind asigurarea monitorizarii permanente a bazinelor hidrografice recunoscute ca fiind expuse formarii podurilor de gheata in vederea asigurarii masurilor specifice de distrugere, pentru prevenirea inundatiilor.

 

  1. Organizarea unor detasamente formate din 20-30 subofiteri care sa intervina oportun la actiuni de salvare sau dupa caz deszapezire precum si pentru limitarea si inlaturarea eventualelor efecte negative ale fenomenelor meteorologice specifice sezonului rece.
  2. Asigurarea masurilor specifice de interventie in zona de desfasurare a manifestarilor publice.
  3. Coordonarea organizarii si desfasurarii de controale si actiuni preventive, in vederea depistarii si inlaturarii starilor de pericol, a cauzelor potentiale de incendiu, a altor nereguli specifice si luarii masurilor ce se impun.
  4. Coordonarea privind emiterea acordurilor pentru organizarea focurilor de artificii in perioada Sarbatorilor de iarna si Revelionului 2014, precum si supravegherea calificata a locurilor unde se organizeaza focuri de artificii, inclusiv pentru respectarea prevederilor legale privind conditiile ce trebuie intrunite de locurile respective
  5. Coordonarea informarii preventive a populatiei, administratiei locale si operatorilor economici privind regulile si masurile de prevenire a cauzelor specifice de incendii sau alte situatii de urgenta, concomitent cu prezentarea comportamentului adecvat in cazul producerii acestora. 

 

 In vederea asigurarii unei capacitati optime de actiune si interventie pentru indeplinirea misiunilor specifice situatiilor de urgenta generate de incendii si vreme nefavorabila, in zonele si localitatile cu potential turistic pe teritoriul judetului Bistrita-Nasaud, limitarii si inlaturarea efectelor acestora prin interventii operative cu fortele proprii sau in cooperare cu alte institutii si organisme abilitate in domeniul gestionarii situatiilor de urgenta si salvarii victimelor, pe timpul sezonului/sarbatorilor de iarna 2013-2014, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita-Nasaud va actiona zilnic cu forte si mijloace proprii astfel:

- 14 autospeciale cu apa si spuma pentru interventia la incendii si descarcerare;

- 1 punct medical avansat;

- 6 echipaje medicale (1 echipaj de Terapie Intensiva Mobila si 5 de prim ajutor medicale);

- 2 echipaje pentru salvare de la inaltimi;

- echipa pirotehnica pentru interventia la distrugerea podurilor de gheata (zapoare);

- 2 autocamioane pentru transportul personalului si materialelor (3 rezerva);

 

SITUATIA EFECTIVELOR ISUJ BN

CARE ACTIONEAZA PENTRU ASIGURAREA ORDINII PUBLICE SI SIGURANTEI CETATEANULUI

 IN PERIOADA CRACIUNULUI SI ANULUI NOU 2013 - 2014

 

Nr. crt.

MISIUNEA

EFECTIVE

OBS

25-29.12.2013

31.12.2013 - 05.01.2014

1.

PREVENIRE/STINGERE INCENDII, DESCARCERARE, PRIM AJUTOR, EVACUARE ETC.

71/zi

72/zi

 

2.

REZERVE DE INTERVENTIE

20/zi

20/zi

 

3.

ALTELE

 

 

 

TOTAL EFECTIVE

91/zi

92/zi

 

 

Intocmit

Ofiter specialist I - O.C.R.S.E

Capitan  Bucur Cristian

 

0 comentarii2779 vizualizări28 decembrie 2013




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0