Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 25 Ianuarie 2021 - 13352 vizitatori azi
Prevenirea - Primul pas spre siguranta ta!

Unul dintre cele mai importante lucruri din viata unei persoane este acela de a fi prevenita cu privire la posibile evenimente nedorite ce s-ar putea petrece in viata acesteia daca nu ar fi atenta la ceea ce se petrece in jurul ei. Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita – Nasaud va reamintesc ca este important sa va protejati bunurile inainte ca hotii sa va produca neplaceri. Pentru a veni in ajutorul dumneavoastra va oferim cateva sfaturi pentru prevenirea furturilor din locuinta, sfaturi pe care ar trebui sa le adoptati in vederea prevenirii victimizarii:

        -in primul rand nu dati informatii vecinilor, cunostintelor despre programul dvs. de lucru;

        -la plecarea de la domiciliu inchideti bine toate caile de acces in locuinta;

        -montati incuietori rezistente la toate caile de acces(usi, ferestre, guri de aerisire, usi de balcon, etc.)

        -nu lasati cheile de la usa sub pres, in cuiul de la poarta sau in alte locuri dosnice, deoarece ele pot fi gasite cu usurinta de infractori;

        -nu tineti sume mari de bani in casa, neasigurate, si nici nu lasati impresia ca detineti asemenea sume, aceeasi recomandare e valabila si pentru bijuterii;

        -montati sisteme de paza si alarmare, acest lucru descurajeaza hotii;

        -la intrarea in scara blocului montati instalatii cu interfon care limiteaza accesul persoanelor necunoscute;

        -nu permiteti accesul in locuinta persoanelor necunoscute;

        -nu lasati in curte unelte, obiecte casnice nesupravegheate, nici macar pentru perioade scurte de timp, caci atrag atentia hotilor.

        Daca observati ca persoane necunoscute dau tarcoale casei dvs., anuntati imediat politia la numarul de urgente 112.

        In speranta ca cetatenii judetului Bistrita-Nasaud vor pune in practica recomandarile politistilor bistriteni, Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii va doreste zile  linistite si in siguranta, alaturi de …inca o recomandare: PRUDENTA ESTE CEA MAI BUNA PAZA…SI NU COSTA NIMIC.

 

0 comentarii5180 vizualizări02 septembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0