Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 11 Iulie 2020 - 1404 vizitatori azi
Incendiu puternic in localitatea Muresenii Birgaului.

Dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J. a fost informat vineri, 4 aprilie a.c, la ora 05.23, cu privire la  izbucnirea unui incendiu la doua case de locuit in localitatea Muresenii Birgaului. Trei echipaje ale pompierilor militari din cadrul Garzii de interventie Prundu Birgaului, cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor SMURD, au pornit imediat spre locul solicitarii. Odata ajunsi la locul indicat, pompierii militari au constatat ca incendiul s-a extins la alte doua case de locuit si o anexa gospodareasca, amenintand sa se propage la alta locuinta. In cel mai scurt timp, un echipaj al pompierilor militari din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita a ajuns la locul evenimentului.

            In cele patru case locuiau 12 persoane, dintre care opt copii. Din fericire, toate persoanele au reusit sa se autoevacueze in conditii de siguranta din imobilele cuprinse de flacari. Paramedicii au acordat ingrijiri medicale, la locul interventiei, la patru persoane, doi barbati si doua femei, cu varste cuprinse intre 40 si 80 de ani.

            In paralel, pompierii militari au actionat pentru limitarea propagarii focului la a cincea casa si localizarea si lichidarea incendiului la imobilele afectate. Flacarile s-au extins rapid, de la un imobil la celelalte, pe de-o parte din cauza cantitatii mari de materiale combustibile din zona de manifestare a incendiului, iar pe de alta parte din cauza distantei mici dintre case.

            In sprijinul pompierilor militari au intervenit opt pompieri voluntari din localitatile limitrofe.

            Dupa aproximativ trei ore, incendiul a fost localizat si lichidat, au fost evacuate bunuri materiale din zonele de manifestare a incendiului si au fost indepartate elemente de constructie care prezentau riscul prabusirii. In urma incendiului, au ars: doua case de locuit si o anexa gospodareasca, in proportie de aproximativ 70 si acoperisurile celorlalte doua case.

               Compartimentul Informare si Relatii Publice al I.S.U. "Bistrita".

.

Foto - Remus Rus-Realitatea Tv Bistrita.

0 comentarii2023 vizualizări04 aprilie 2014
rss 2.0
rss 2.0