Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 07 Iulie 2020 - 166 vizitatori azi
Sarbatorile pascale in Penitenciarul Bistrita.

Pentru ca spiritul sfintelor sarbatori de Paste sa fie resimtit si de catre cei aflati in detentie, Serviciul de Educatie si Asistenta Psihosociala din cadrul Penitenciarului Bistrita, cu sprijinul partenerilor din societatea civila, organizeaza  in aceasta perioada o serie de activitati artistice, religioase si sociale.

    Calendarul  activitatilor este urmatorul:

1.  Informarea persoanelor private de libertate  despre apropierea si semnificatia sarbatorilor de Paste 

                expunerea de anunturi la avizierele sectiilor de detinere, care contin date din calendarul crestin, imagini specifice, care evidentiaza importanta obiceiurilor si traditiilor populare ocazionate de apropierea si programul activitatilor derulate cu acest prilej;

                 intensificarea colaborarii cu preotii slujitori de la celelalte biserici si culte recunoscute de Biserica Ortodoxa Romana, care sarbatoresc Invierea Domnului in aceasta perioada;

             difuzarea de emisiuni radio-TV, vizionarea de filme documentare si artistice cu tema biblica;

                 inregistrarea deniilor din Saptamana Mare, a slujbei de Inviere si a Slujbelor de Liturghie din zilele de Pasti si difuzarea inregistrarilor realizate;

                 realizarea in incinta unitatii a unei expozitii cu sculpturi, picturi, desene si oua incondeiate, produse confectionate de detinuti in cadrul  atelierelor de terapie ocupationala.

 

2. Activitati cu parteneri externi:

                  in data de 15.04.2014, se va desfasura o intalnire duhovniceasca, cu participarea preotului protopop Alexandru Vidican;

                  in 16.04.2014, monahul Cleopa de la Manastirea "Sfantul Ilie" de la Nuseni va fi prezent in unitate, pentru a purta dialoguri spirituale cu detinutii si pentru a le prezenta filme cu tematica religioasa specifice acestei sarbatori;

                 in 17.04.2014, membri si colaboratori ai Asociatiei "Benita" Bistrita vor prezenta un spectacol artistic pentru cei aflati in detentie si vor distribui pachete cu cu diverse produse persoanelor private de libertate nevizitate.

Hranirea persoanelor private de libertate se realizeaza conform OMJ nr. 2713/C/15.11.2001. Astfel, hrana zilnica a persoanelor private de libertate incarcerate in Penitenciarul Bistita are o valoare de 2855 calorii si poate contine preparate din carne, alimente de baza  -  cartofi, fasole, orez, legume, branza, margarina, marmelada, biscuiti etc. De asemenea, cu ocazia zilelor festive, detinutii primesc ca supliment si drepturile de hrana prevazute la Norma 12 C1, din ordinul mai sus-mentionat, care adauga un aport de 925 de calorii.

Ca urmare a unei conduite constant pozitive pe durata pedepsei, o persoana privata de libertate va avea posibilitatea de a fi alaturi de familie si de cei dragi in perioada sarbatorilor pascale, fiind recompensata cu permisiunea iesirii din locul de detinere pentru 24 de ore.

Desfasurarea activitatilor dedicate sarbatorilor pascale are ca scop valorificarea si promovarea traditiilor spirituale si a valorilor moral-crestine in randul persoanelor private de libertate.

 

Subcomisar de penitenciare Cosmin PARAUAN

Purtator de cuvant

PENITENCIARUL BISTRITA.

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 


0 comentarii2247 vizualizări15 aprilie 2014
rss 2.0
rss 2.0