Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 8064 vizitatori azi
Pescuit ilegal in Lacul Colibita in ziua de Paste.

Duminica, 20 aprilie a.c., jandarmii bistriteni au fost anuntati prin intermediul 112, despre faptul ca pe Lacul Colibita mai multe persoane braconeaza cu o plasa monofilament.  

Patrula de Jandarmerie sosita la fata locului a identificat trei persoane (Gheorghe M. de 51 de ani, Constantin D. de 45 de ani si Damian C. de 54 de ani, toti din Botosani) care in timp ce efectuau o plimbare pe lac au folosit o plasa monofilament pentru a pescui.

Jandarmii sositi la fata locului au constatat fapta, au ridicat bunurile in vederea predarii organelor de urmarire penala iar cercetarile urmeaza a fi continuate de catre lucratorii Sectiei 2 de Politie Rurala Prundu-Bargaului, conform prevederilor legale in vigoare.

Plasa folosita era din material plastic cu fir textil impletit cu 50 de flotoare de culoare alba cu o distanta de 1,5-2,0 metri intre acestea.

Conform art. 64, lit m "utilizarea uneltelor de plasa monofilament…constituie infractiune si se sanctioneaza cu amenda de la 6.000 la 10.000 de lei si interzicerea dreptului de a pescui pe o perioada cuprinsa intre 1 si 3 ani.

 

           Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

 

 

1 comentariu2247 vizualizări22 aprilie 2014
rss 2.0
rss 2.0