Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 98 vizitatori azi
Penitenciarul Bistrita participa la Bursa Locurilor de Munca.

21 de persoane private de libertate din Penitenciarul Bistrita au fost selectate pentru a participa vineri, 25 aprilie 2014, la Bursa Locurilor de Munca, gazduita de Colegiul Tehnic "Grigore Moisil" Bistrita, eveniment organizat de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud.

Persoanele private de libertate care vor discuta cu angajatorii sunt in executarea unei pedepse in regim deschis sau semideschis, aflandu-se in apropierea termenului de a fi discutate in comisia de propuneri pentru liberare conditionata.

Totodata, detinutii selectati sunt din randul celor apti pentru munca din punct de vedere medical, calificati profesional sau necalificati, dar care poseda abilitati practice    intr-o meserie si, pe durata detentiei, s?au implicat in mod constant in activitatile lucrative desfasurate in interesul locului de detinere. De asemenea, o parte dintre acestia participa in prezent la cursuri de calificare profesionala ori au absolvit un astfel de curs in penitenciar.

Participarea persoanelor private de libertate la Bursa Locurilor de Munca urmareste sensibilizarea angajatorilor privind problematica sociala a acestei categorii vulnerabile, precum si oferirea unei oportunitati pentru fiecare dintre participanti de a deveni un potential angajat dupa punerea in libertate.

Totodata, cu ocazia desfasurarii Bursei Locurilor de Munca, Penitenciarul Bistrita va desfasura si o actiune de informare si recrutare pentru anul scolar si universitar 2014 - 2015, a viitorilor angajati din sistemul penitenciar. Astfel, o echipa mixta formata din cadre ale Penitenciarului Bistrita, va prezenta celor interesati, la standul alocat, oferta de invatamant pentru anul scolar si universitar 2014 - 2015. In cadrul acestei actiuni, vor fi distribuite pliante cu institutiile de invatamant care formeaza ofiteri si agenti de penitenciare in vederea stimularii interesului tinerilor pentru oferta educationala.

 

Subcomisar de penitenciare Cosmin PARAUAN

Purtator de cuvant PENITENCIARUL BISTRITA

.

Foto -arhiva Marius Chiuzan.

 

 

 

0 comentarii2751 vizualizări25 aprilie 2014
rss 2.0
rss 2.0