Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 18 Aprilie 2021 - 14587
ZIUA VETERANILOR DE RAZBOI la Bistrita.

In fiecare an la 29 aprilie, Garnizoana Bistrita aniverseaza ZIUA VETERANILOR DE RAZBOI. Cu acest prilej, astazi, incepand cu orele 11.00, la sediul comandamentului Brigazii 81 Mecanizata "General Grigore Balan", a avut loc un ceremonial militar  - religios, la care au participat veteranii de razboi, vaduvele de razboi si vaduvele veteranilor de razboi, cadre militare in rezerva si retragere, invitati.

Au fost prezenti de asemenea reprezentantii autoritatilor locale si sefii structurilor din sistemul de securitate, ordine publica si aparare nationala.

Ziua veteranilor de razboi a fost stabilita prin Hotararea de Guvern nr. 1222 din 10 octombrie 2007 si Legea nr. 303 din 13.11.2007.

Ceremonialul s-a desfasurat in prezenta comandantului Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN ", colonel Ovidiu - Iuliu UIFALEANU, a generalului (rtr) Ioan BIRISIU, presedintele filialei judetene Bistrita - Nasaud a Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, care in alocutiunea sa a reiterat eforturile facute de-a lungul timpului de catre veteranii de razboi pentru apararea suveranitatii si independentei Romaniei.

In cuvantul sau, primarul municipiului Bistrita, domnul Ovidiu Teodor Cretu a felicitat cu aceasta ocazie veteranii de razboi, vaduvele de razboi si vaduvele veteranilor de razboi, subliniind faptul ca autoritatile publice locale si judetene vor intreprinde in continuare toate demersurile necesare pentru asigurarea drepturilor care li se cuvin acestora, cat si pentru acordarea sprijinului necesar ori de cate ori este nevoie.

Ulterior au fost depuse  coroane de flori la statuia generalului erou Grigore BALAN, activitatea incheindu-se cu defilarea garzii de onoare, in ritmurile Muzicii Militare a garnizoanei Bistrita.

OFITER CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE  LA U.M. 01331 BISTRITA   

 Locotenent-colonel

              Florin APAFAIAN.

0 comentarii2828 vizualizări29 aprilie 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0