Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 27 Iulie 2021 - 14587
Peste 300 de turisti in Poiana Narciselor la acest sfarsit de saptamana.

In ultimele zile, jandarmii montani din Rodna au efectuat patrulari pe Muntele Saca, la Poiana Narciselor din arealul Parcului National Muntii Rodnei. In aceasta perioada narcisele sunt inflorite si atrag mai ales la sfarsit de saptamana foarte multi turisti din tara si din strainatate. Elevi dar si localnici au vizitat in ultimele zile zona care este protejata de lege. Jandarmii montani din Rodna efectueaza in aceasta perioada patrulari in zona pentru a fi la dispozitia turistilor cu sfaturi privind modul de comportare pe timpul excursiilor in poiana.

          Conform jandarmilor montani din Rodna la acest sfarsit de saptamana in zona au urcat foarte multe persoane dornice sa vada multitudinea de narcise din aceasta perioada, ca urmare acestia au insotit mai multe grupuri care au urcat in poiana.

        Si la sfarsitul saptamanii viitoare se estimeaza un aflux de turisti cel putin la fel de mare in zona.

 

        Informatii de background

         Rezervatia naturala aflata in Muntii Rodnei, are o suprafata de 5 ha si reprezinta o poiana cu narcise (Narcissus angustifolius) pe versantul estic al muntelui Saca, la o altitudine de 1600 m, intr-o asociatie dominata de Barba Ursului.

       Pe muntele Saca, din masivul cristalin al Rodnei, se poate ajunge plecand din localitatea Valea Vinului, situat la 8 km de Rodna Veche. Din Valea Vinului pleaca catre muntele Saca doua poteci mai bune: prima urca spre vest spre Dealul Popii iar a doua urmareste Valea Secii si apoi urca pe versantul sudic al Dealului Popii. Drumul pana la Varful Saca dureaza 3 ore din Valea Vinului.

           Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

 

0 comentarii2366 vizualizări12 mai 2014
rss 2.0
rss 2.0