Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 14622 vizitatori azi
Jandarmii montani din Rodna in sprijinul turistilor.

La acest sfarsit de saptamana jandarmii montani din Rodna au oferit sprijin reprezentantilor Asociatiei de Turism Montan "Hai pe munte" Iasi, pentru actiunea de consolidare si reabilitare a refugiului montan Curatel din Muntii Rodnei. La actiune au participat si voluntarii din echipa Salvamont Rodna.

          Refugiul din Saua Curatel este situat la o altitudine de 1.600 m, la 200-300 m spre nord, la intersectarea traseului marcat cu punct albastru, ce vine din Rodna si traseul marcat cu triunghi rosu ce urca din localitatea Valea Vinului.

Refugiul este construit pe doua nivele cu podele si paturi din lemn, cu o capacitate de cazare de 20-30 de locuri si soba pentru incalzit in sezonul rece.

          Activitatile de acest gen la care participa jandarmii montani din Rodna sunt organizate permanent de reprezentantii Asociatiei de Turism Montan "Hai pe munte" Iasi, aceasta activitate facand parte dintr-un program de reabilitare si reamenajare a adaposturilor de urgenta si a refugiilor din Muntii Rodnei in zona Vf. Ineu, care s-a derulat in perioada 27-29 iunie a.c.

          Anul trecut la inceputul lunii octombrie, jandarmii montani din Rodna au contribuit la reamenajarea adapostului de urgenta pentru turistii care viziteaza zona Vf. Ineu.

 

   Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

0 comentarii2163 vizualizări30 iunie 2014
rss 2.0
rss 2.0