Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 25 Februarie 2021 - 4040 vizitatori azi
120 de gospodarii din BN au fost afectate de fenomenele meteo periculoase.

In urma fenomenelor meteo periculoase, intensificari de vant, grindina si ploi insemnate, pe raza localitatii Rodna, mai multe gospodarii au fost afectate. Imediat a fost activat Comitetul local pentru situatii de urgenta Rodna pentru inlaturarea efectelor produse de inundatii. Voluntarii din localitate, sprijiniti de cei din localitatea Sant si pompieri militari din cadrul Garzii de Interventie Singeorz Bai, au intervenit cu motopompe, patru vole si doua buldoexcavatoare pentru degajarea carosabilului de pe Drumul National 17 D (aproximativ 1 km) si opt drumuri comunale.

De asemenea, in urma unei estimari preliminare, au fost afectate circa 120 de gospodarii (gradini, anexe si curti), dintre care 20 de locuinte (beciuri inundate). Pompierii militari si voluntari, impreuna cu CLSU Rodna, sprijina cetatenii afectati de inundatii, interventia fiind in curs de desfasurare.

In acelasi timp, pompierii militari bistriteni au fost solicitati sa intervina pe strada Sucevei din localitate pentru inlaturarea unui copac cazut pe doua autoturisme. Intre timp unul din proprietari a reusit sa scoata un autoturism, iar pompieri au eliberat celalalt vehicul de sub crengile copacului. Din fericire, nicio persoana nu a avut de suferit.

Tot in municipiul Bistrita pompieri voluntari intervin pentru scoaterea apei din beciuri inundate pe strazile Piata Centrala, Matei Eminescu si Albert Berger.

In continuare, COMITETUL JUDETEAN PENTRU SITUATII DE URGENTA monitorizeaza  situatia operativa de la nivelul judetului Bistrita - Nasaud, pentru a interveni in gestionarea evenimentelor cauzate de fenomene meteo periculoase.

 

COMITETUL JUDETEAN PENTRU SITUATII DE URGENTA BISTRITA-NASAUD

   Persoana de contact: purtator de cuvant - plt. Marius Rus 0758226177

.

Foto - arhiva Bistritanews.ro

0 comentarii2240 vizualizări09 iulie 2014
rss 2.0
rss 2.0