Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 09 Martie 2021 - 15610 vizitatori azi
Inca o data, voluntarii bistriteni ne reprezinta cu cinste judetul.

Ca in fiecare an, in luna iunie atentia noastra se indreapta catre concursurile profesionale ale serviciilor voluntare si private pentru situatii de urgenta. Si de aceasta data traditia intrecerilor intre voluntari ocupa un loc insemnat in specificul activitatii noastre deoarece serviciile voluntare si private reprezinta un segment deosebit de important in cadrul complexelor activitati desfasurate de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita".    

                    Astfel, devotamentul si profesionalismul structurilor de voluntari ne-au aratat in dese randuri faptul ca reprezinta o componenta esentiala in privinta apararii vietii omenesti si a bunurilor materiale.

                    In data de 15.06.2014 a.c., s-au aliniat la startul competitiei 6 servicii voluntare pentru situatii de urgenta (Bistrita, Sieut, Uriu, Maieru, Dumitra, Livezile) si 3 servicii private (Silvania International Lunca Ilvei, Teraplast Bistrita, Star Gate Ilva Mica). Pe obrajii arsi de focul din timpul incendiilor, brazdati de munca grea pe care o desfasoara voluntarii in lupta cu focul si alte situatii de urgenta, se citea mandria de a fi voluntar, profesionalismul si  ambitia de a invinge si de a demonstra ca alaturi de noi - pompierii militari, pot face fata cu succes la orice incercare dar si de a-si demonstra inca o data locul bine meritat pe care-l ocupa in viata si societatea noastra.    

             Intrecerile au constituit un excelent prilej ca acesti redutabili profesionisti ai luptei cu flacarile, sa se confrunte de aceasta data nu cu traditionalul lor inamic - incendiul, ci cu proprii lor camarazi de breasla.                                              

            Dupa mai bine de 8 ore de lupta acerba, timp in care participantii si-au aratat maiestria in cele trei probe ale concursului: pista cu obstacole pe 100 m, stafeta 4x100 metri si dispozitivul de interventie, cei mai buni dintre cei buni s-au detasat in castigatori. In functie de timpii obtinuti la probele de concurs clasamentul la serviciile voluntare pentru situatii de urgenta s-a prezentat astfel:

 1.      Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Bistrita

  1. 2.      Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Sieut
  2. 3.      Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Livezile

             In perioada 10 - 11 iulie a.c., lotul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Bistrita, compus din 15 membrii si un reprezentant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta  "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a participat la etapa interjudeteana a acestor concursuri, organizata in municipiul Sibiu, Baza Sportiva  "Pompierul"., alaturi de cele mai bune servicii voluntare din judetele Mures, Sibiu, Covasna, Harghita, Brasov si Alba.

            Dupa doua zile de concurs, echipajul voluntarilor bistriteni s-a clasat pe locul I la probele "Pista cu obstacole" si "Stafeta 4 X 100 m", respectiv locul III la proba "Realizarea dispozitivului de interventie". In clasamentul general, bistritenii s-au clasat pe locul I si au fost urmati de pompierii voluntari din Cisnadie - judetul Sibiu (locul II), respectiv Rasnov - judetul Brasov (locul III).

            Traditia acestor frumoase si indraznete competitii nu se opreste aici, ea va continua cu aceeasi implicare si profesionalism si in viitor, cu atat mai mult cu cat voluntari bistriteni ne vor reprezenta judetul la etapa finala a Concursurilor Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta care se va organiza in prima jumatate a lunii august a.c., in municipiul Ramnicu Valcea.                                  

 Succes in continuare!          

 

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU BISTRITA - NASAUD.

0 comentarii2744 vizualizări11 iulie 2014
rss 2.0
rss 2.0