Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 25 Februarie 2021 - 30802 vizitatori azi
Salvare animal - Coldau, Beclean. Incendiu la o gospodarie in Maieru.

Dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J. Bistrita - Nasaud a fost informat luni, 4 august a.c., in jurul orei 09.00, despre faptul ca pe raza localitatii Coldau, Beclean, o bovina a cazut intr-o fantana cu o adancime de peste 2 m si diametru de 1,5 - 2 m. Imediat, un echipaj de descarcerare din cadrul subunitatii din localitate s-a deplasat la locul indicat. Pompierii militari au asigurat animalul cu ajutorul unui ham si a corditelor, iar apoi cu ajutorul unui utilaj au reusit sa scoata bovina in conditii de siguranta.

 

Incendiu la o gospodarie in localitatea Maieru. Doua echipaje ale pompierilor militari din cadrul Garzii de Interventie Singeorz - Bai, cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor SMURD au fost directionate de urgenta spre locul solicitarii, luni, 4 august a.c., in jurul orei 16.30.

Incendiul se manifesta la nivelul unei bucatarii a unei case construite din lemn, iar in urma arderii materialelor combustibile din zona de manifestare a focarelor a rezultat o cantitate mare de fum ce a inundat intreg imobilul. Primii care au asigurat interventia au fost pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta din localitate care au impiedicat propagarea incendiului la alte incaperi. In interior se afla o butelie de gaz si exista riscul producerii unei deflagratii, insa pompierii militari au intervenit rapid si au evacuat recipientul, eliminand astfel riscul unei explozii. Au fost localizate focarele si in paralel s-a trecut la evacuarea cat mai multor bunuri materiale din bucatarie si sufrageria din apropiere.

Paramedicii au acordat asistenta medicala proprietarei, unei femei de 52 de ani, care a suferit un atac de panica, aceasta din urma refuzand transportul la spital.

Interventia a durat putin peste o ora, incendiul fiind lichidat inainte de a se extinde la alte incaperi. Au ars un boiler, o masina de spalat, elemente de mobilier si s-au degradat peretii si parchetul din apropierea zonei de manifestare a incendiului.

In urma cercetarii imprejurarilor in care s-a produs evenimentul, s-a stabilit ca utilizarea unui boiler electric instant cu alimentare improvizata, amplasat intr-un corp de lemn, pe un perete de lemn, a fost principala cauza a izbucnirii incendiului.

 

Compartimentul Informare si  Relatii Publice al I.S.U. "Bistrita".

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2366 vizualizări05 august 2014
rss 2.0
rss 2.0